2015-11-26 12:00:58

PRANEŠIMAS SPAUDAI
2015 m. lapkričio 26 d., Šiauliai

Šiauliuose startavo svarbiausias metų verslo renginys

Šiaulių regionas per ateinančius keletą metų gali tapti ypatingos reikšmės Lietuvos ekonomikai turinčiu regiono centru, išsiskiriančiu savo augimu ir verslo įmonių koncentracija, tačiau, kad taip įvyktų būtina skirti didelį dėmesį investicijoms regione ir jau dabar ruoštis Europos Sąjungos J. C. Junker investicinio plano įgyvendinimui. Tuo įsitikinę tarptautinės konferencijos „Investicijų planas Europoje: ar pasiruošę priimti iššūkius?" rengėjai. Lapkričio 26 d. Šiauliuose vykstančioje konferencijoje Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Seimo vadovai, Europos Komisijos, Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto nariai, verslo lyderių atstovai ieškos konkrečių būdų kaip daug žadančią prognozę paversti realybe.
„Dėl investicijų svarbos regionų klestėjimui šiandien turbūt niekas neabejoja, tačiau ne vien Lietuvoje, bet ir visoje Europoje jau kurį laiką susiduriama su regionų plėtros problema ir verslo investicijų mažesniuose miestuose trūkumu. Dėl šios priežasties regionų valdžioms tenka rimta užduotis - įvairiomis priemonėms siekti investicinės aplinkos gerinimo ir konkurencingumo dindimo. Galimybių suteikia ir Europos Sąjungos regionų augimo bei investicijų juose skatinimo priemonės - tokios kaip J. C. Junker investicinis planas", - sako Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidentas Šarūnas Kliokys.
Anot Š. Kliokio, Šiaulių regionas dėl savo geografinės padėties, gyventojų skaičiaus ir turimo infrastruktūros gali būti iš ties patrauklus verslininkams, tereikia vieningos regiono ir visos šalies valdžios bei verslo įmones vienijančių organizacijų pozicijos ir realių pastangų, kad šis regionas po keleto metų galėtų konkuruoti netgi su didesniais miestais - pavyzdžiui, Kaunu.
Šiaulių miesto savivaldybės ir Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų organizuojamo renginio metu ir bus siekiama atrasti regiono augimo kelią, taip pat pabrėžti jau esamus pasiekimus plėtojant palankią verslui aplinką ir skatinant investicijas regione. Šiuo tikslu lygiagrečiai su konferencija „Investicijų planas Europoje: ar pasiruošę priimti iššūkius?" vyks ir didžiausia regioninė verslo bei pasiekimų paroda Lietuvoje „Šiauliai 2015”. Joje kasmet dalyvauja apie 200 dalyvių ir sulaukiama virš 15 tūkst. lankytojų.
Pirmą kartą renginio metu bus surengta ir verslo kontaktų mugė, kurios metus regiono įmonės galės pristatyti savo produkciją ir užmegzti bendradarbiavimą ne tik su kitomis Lietuvos bendrovėmis, bet ir potencialiais partneriais iš užsienio - Švedijos, Čekijos, Vokietijos, Prancūzijos, Baltarusijos, Vengrijos, Ukrainos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos.
Jubiliejinį - 20 - kartą rengiamoje parodoje šiais metais ypatingai akcentuojamas efektyvumas, išradingumas ir kūrybiškumas, be kurio joks verslas, ypatingai vykdantis veiklą mažesniuose miestuose, šiandien negali sėkmingai augti.
Konferencija „Investicijų planas Europoje: ar pasiruošę priimti iššūkius?" vyks lapkričio 26 d. Šiaulių arenoje, adresu J. Jablonskio g. 16. Konferencijos pradžia - 11 val. Verslo kontaktų renginys „Šiaulių arenoje" vyks lapkričio 26 d. 15 val. Paroda „Šiauliai 2015” vyks lapkričio 26-28 d.

Apie Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociaciją
Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija vienija daugiau kaip 1500 verslo įmonių ir organizacijų, kurios yra susibūrusios į penkis rūmus, veikiančius Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.
Daugiau informacijos:
Edita Grigaliauskienė
Profesinio mokymo ir švietimo skyriaus vadovė
Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai
mob. 8 620 34225
el. p. edita.grigaliauskiene@chambers.lt