2017-05-24 15:12:50

Sporto ir meno šventė „Adamkiada"

2017 m. gegužės 31 d. 12.00 val. Kaune, Stepono  Dariaus ir Stasio Girėno sporto centro stadione, numatoma surengti sporto ir meno šventę - ,,Adamkiada", skirtą pagerbti jo Ekscelencijos Lietuvos Respublikos Prezidento Valdo Adamkaus pasiektus sportinius laimėjimus ir jo išskirtinį dėmesį Lietuvos sportiniam ir olimpiniam judėjimui, bei Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo veiklą.  Šventę organizuoja LTOK Kauno apskrities taryba ir Alytaus Butrimonių gimnazija, šventę remia Almos Adamkienės fondas, Kauno miesto taryba, Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Lietuvos olimpinė akademija, Lietuvos sporto universitetas, Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentas, Stepono Dariaus ir Stasio Girėno sporto centras, Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacija, Lietuvos sporto muziejus, Kauno sporto veteranų klubas ,,Ąžuolynas", ,,Olimpinė panorama", ,,Kauno diena", ,,Statyba". Šventėje dalyvauja Almos Adamkienės fondo globojamų mokyklų auklėtiniai, Kauno apskrities rajonų ir Kauno miesto moksleiviai ir darželinukai,  neįgalieji sportininkai bei sporto veteranai.
             Į šventę atvykstančių  mokyklų delegacijų iš kitų Lietuvos miestų ir rajonų sutikimas vyks 2017 m. gegužės 31 d.  9.00 - 9.30 val. Kauno pilyje. Visi į šventę atvykę dalyviai bus sutikti ir palydėti į Kauno Rotušės aikštę. 10 val. prasidės eisena Vilniaus gatve  į Laisvės alėją prie Kauno miesto savivaldybės. Čia į sporto šventę atvykusius svečius pasitiks ir pasveikins savivaldybės vadovai ir tarybos nariai. 10 val. 45 min. eisena toliau vyks Laisvės alėja į Vytauto parką prie Lietuvos sportinio judėjimo gimimo vietą (1919 m. liepos 13 d.) žyminčio akmens, po to bus tęsiama eisena į stadioną.  12.00 val., grojant maršui, prasideda iškilmingas sporto šventės paradas ir šventės atidarymas. 12 val. 30 min., po iškilmingo šventės atidarymo, visų sporto šakų ir amžiaus grupių sportininkai žygiuoja į jiems paruoštas starto vietas. 12val. 30 min. pasiruošimas ir dalyvavimas Olimpinės myliukės, Olimpinės mylios, lengvosios atletikos, futbolo ir trikrepšio varžybose. 14 val., pasibaigus varžyboms, vyksta pasiruošimas nugalėtojų ir dalyvių apdovanojimui. Prieš pradedant apdovanojimus, į areną kviečiami šventėje dalyvavę svečiai, olimpiečiai ir organizacinės komisijos nariai, kurie, pasveikinę šventės nugalėtojus ir dalyvius, įteikia jiems apdovanojimus. Po visų apdovanojimų skelbiamas šventės uždarymas.
Maloniai kviečiame Jus dalyvauti minėtoje šventėje.

Atsakingasis sekretorius                                                                               Pranas Majauskas

Sporto ir meno šventės ,,Adamkiada" programa

12.00  - 12. 30 val.    Iškilmingas šventės atidarymas;
12.30 - 14.00 val.  Sporto varžybos nurodytose sporto šakoms vietose:
Lengvoji atletika: 60 m bėgimas, šuolis iš vietos, 4X100 estafetinis bėgimas;
Trikrepšis: Darželinukams ir sportininkams su negalia;
Olimpinė myliukė: darželinukams ( 333 m trasa ant žolytės, įveikiant 5 kliūčių etapus);
Olimpinė mylia: suaugusiems ir sportininkams su negalia;
Futbolas: 4 prieš 4 plius vartininkas.
14.00 - 14.15 val. Pasirengimas šventės dalyvių ir nugalėtojų apdovanojimui.
14.15  - 14.45 val. Šventės dalyvių ir nugalėtojų apdovanojimas ir iškilmingas šventės uždarymas.

Sporto šventės organizacinė komisija