2017-06-01 17:03:14

Lazdijai kviečia į 420-mečio šventę ir pilietinę akciją „Pastatykime Lietuvos Vytį“

Minint Lazdijų miesto 420-ąjį gimtadienį ir siekiant iškilmingai švęsti Lietuvos valstybės šimtmetį, Lazdijai kviečia į unikalią pilietinio aktyvumo akciją „Pastatykime Lietuvos Vytį“. Bendradarbiaujant su „Vyčio“ paramos fondu, birželio 2-3 dienomis Lazdijuose bus renkamos lėšos Vyčio paminklui.  Didelis šios idėjos šalininkas Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis kartu su pilietinės iniciatyvos organizatoriai  akcentuoja, kad Vilniuje būsimas Vyčio paminklas nėra tik Vilniaus – tai VISOS Lietuvos Laisvės kovų, kovotojų ir garbingos istorijos atminties simbolis. Todėl net ir atokiausiuose regionuose gyvenantys lietuviai turi turėti galimybę prisiliesti prie Lietuvos Vyčio gimimo.

Lazdijiečiai, minėdami savo miesto 420-ąjį gimtadienį, birželio 2-3 dienomis pradeda akciją  „Pastatykime Lietuvos Vytį“ ir kviečia dalyvauti visų miestų, miestelių ir kaimų  bendruomenes taip, kad ji nuvilnytų per visą šalį su didžiu užsidegimu ir vienybe kaip Baltijos jūros banga. Šios pilietinės iniciatyvos Lazdijuose metu surinkti pinigai bus perduoti „Vyčio“ paramos fondui, o akcijos estafetė įteikta kitiems miestams ir bendruomenėms. „Švęsdamas 420-ąjį gimtadienį Lazdijų miestas siekia padovanoti reikšmingą dovaną savo šaliai, pagerbti visų laikų kovotojus už Lietuvos laisvę, todėl garsiai kviečia:  „Pastatykime Lietuvos Vytį!“, – teigia Lazdijų rajono savivaldybės meras A. Margelis.

Pilietinio aktyvumo akcija vyks birželio 2-3 d. Lazdijuose, renginio „Pasienio fiesta“ metu. Birželio 2 d. Šventinėje programoje Lazdijų miesto Nepriklausomybės aikštėje bus galima pamatyti muitinės ir pasieniečių kinologų dresuotų šunų parodomąją programą, koncertuos žymiausios Lazdijų krašto kapelos. Lazdijų kultūros centro kiemelyje vyks „Kultūros delnų“ įspaudų atidengimo ceremonija, nuotraukų parodos „Istorinis kostiumas“ atidarymas bei konferencija „Lazdijams 420: miestas ir žmonės“.

Vakare veiklos nusikels į Lazdijų miesto parką, kuriame vyks tradicinis kulinarinis šou „Tortai kitaip”, Kraštiečių olimpiada ir  „Kraštiečių kraštiečio“ rinkimai. Įspūdingą reginį suteiks specialiai Lietuvos šimtmečiui paminėti skirtas oro balionas, kuris skraidindamas laiminguosius išbarstys 420 linkėjimų Lazdijams. Žiūrovus linksmins estrados grupės  „Žiburys“ ir  „DaFylk“  bei Lietuvoje populiari grupė „2 DONATAI“.  Po koncertų kviečiama į naktinę šviesų fiestą ir pasivaikščiojimą po magiškai nušvitusį Lazdijų miesto parką.

Trečioji Lazdijų gimtadienio diena, birželio 3-oji, prasidėjusi spiningavimo varžybomis Akmenių ežere, bus tęsiama atnaujintame Lazdijų  miesto parke, kur šurmuliuojant prekybininkų mugei vyks jau antrająjį kartą rengiama margaspalvė Šokių ir Zumbos fiesta, bus galima pamatyti Alytaus šunų mylėtojų parodomąją programą, dalyvauti atvirose seniūnijų sporto varžybose. Iškilmingą baigiamąjį šventinės programos koncertą pristatys Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras TRIMITAS ir KAUNO VALSTYBINIS CHORAS bei  į tarptautinį sąskrydį atvykęs gausus būrys akordeonistų. Šventinėje programoje laukiama svečių iš Estijos, Baltarusijos ir Lenkijos. Koncertuos Lietuvos muzikos pasaulyje garsi grupė „PINUP GIRLS“ bei vienas populiariausių šalies atlikėjų  DONATAS MONTVYDAS.

Daugiau informacijos: www.lazdijai.lt   www.pasieniofiesta.lt

Lazdijų r. sav. inf.