2017-06-12 14:45:36

Tbilisyje surengtos dvišalės Lietuvos ir Gruzijos konsultacijos

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
     Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
Tel. 870 6 52451, 870 6 52445; el. p. media@urm.lt

2017-06-12

Pranešimas spaudai
Tbilisyje surengtos dvišalės Lietuvos ir Gruzijos konsultacijos
Birželio 12 dieną Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitiko su Gruzijos užsienio reikalų ministru Mikheilu Janelidze. Ministrai pirmininkavo ketvirtajam Lietuvos ir Gruzijos europinės ir euroatlantinės integracijos komisijos posėdžiui.
Tardamas įžanginį žodį, Lietuvos ministras pažymėjo, kad nuo paskutinio komisijos posėdžio 2016 m. balandį Gruzija pasiekė įspūdingų rezultatų - 2016 m. liepos 1 d. įsigaliojo Europos Sąjungos ir Gruzijos Asociacijos susitarimas, o 2017 m. kovo 28 d. - bevizis kelionių režimas Gruzijos piliečiams.
„Džiaugiuosi, kad Gruzija žengia į priekį europinės integracijos kelyje. Linkiu išlaikyti šį reformų įgyvendinimo tempą, nebijoti kelti ir siekti naujų tikslų bei tvirtinti Gruzijos demokratiją", - posėdžio metu teigė ministras.
Kalbėdamas apie Gruzijos aspiracijas tapti NATO nare, L. Linkevičius pabrėžė, kad tai, jog NATO laikosi atvirų durų politikos, buvo įrodyta birželio 5 d., kai Juodkalnija prisijungė prie NATO.
„Neabejoju, kad Gruzijos laikas narystei NATO taip pat ateis ir jam Gruzija turi būti visiškai pasirengusi. Svarbu toliau stiprinti ir gilinti NATO ir Gruzijos bendradarbiavimą bei išnaudoti visus turimus praktinius įrankius, kurie padės pasiruošti narystei", - sakė L. Linkevičius.
Posėdyje aptartas pasirengimas penktajam ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimui, lapkritį vyksiančiam Briuselyje. Didelis dėmesys skirtas Lietuvos ir Gruzijos, taip pat Gruzijos ir ES ekonominio bendradarbiavimo tendencijoms, galimybėms jį toliau plėsti ir stiprinti. Lietuva pasidalino savo patirtimi strateginės komunikacijos bei kovos prieš propagandą srityje. Delegacijos aptarė Gruzijos konflikto aktualijas, sutarė toliau koordinuoti veiksmus tarptautinėse organizacijose.
Ši dvišalė komisija įsteigta 2010 m., pasirašius Lietuvos ir Gruzijos Chartiją dėl Europos ir euroatlantinės integracijos. 2015 m. Batumyje Lietuvos ir Gruzijos užsienio reikalų ministrai pasirašė atnaujintą Chartiją, numatančią toliau plėtoti ypatingą Lietuvos ir Gruzijos partnerystę ir užtikrinti ministrų vadovaujamos Komisijos veiklą bei reguliarias dvišales konsultacijas.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2451
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube