2017-06-12 15:42:19

Pranešimas spaudai
2017-06-12

Vakaras kino režisieriui Liudgardui Maculevičiui atminti

Šiais metais kino režisieriui Liudgardui Maculevičiui būtų sukakę 100 metų. Ta proga, birželio 15 dieną Lietuvos kinematografininkų sąjungoje rengiamas vakaras jam prisiminti. Vakarą ves dokumentinių filmų režisierius Gediminas Skvarnavičius.

Liudgardas Maculevičius  gimė 1917 m. birželio 17 d. Feodosijoje, Kryme. 1939-1944 m. studijavo Sąjunginiame Kinematografijos Institute Maskvoje. 1944-1946 m. buvo Lietuvos kino studijos atstatymo ir organizavimo darbuotojas. 1946ᆲ-1990 m. - Lietuvos kino studijos režisierius.

Liudgardas Maculevičius - 7 meninių filmų ir mokslo populiarinimo filmų dubliažo į lietuvių kalbą autorius, 25 dokumentinių ir mokslo populiarinimo filmų, daugiau kaip 500 kino žurnalų autorius. 1952 metais L. Maculevičiui įteikta TSRS Valstybinė premija. 1965 m. jam suteiktas LTSR nusipelniusio meno veikėjo vardas.

L. Maculevičiaus atminimo vakaras vyks š. m. birželio 15 d. 18:00 val. Lietuvos kinematografininkų sąjungos salėje. Įėjimas laisvas.

Lietuvos kinematografininkų sąjungos
Informacija