2017-06-13 13:52:05

Užsienio reikalų ministerijoje bus pristatytos galimybės lietuviškam verslui Lotynų Amerikoje

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
     Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
Tel. 870 6 52451, 870 6 52445; el. p. media@urm.lt

2017-06-12

Pranešimas spaudai
Birželio 14 dieną Užsienio reikalų ministerijoje vyks rinkos studijos „E. valdžios sektorių galimybės Čilėje ir Kosta Rikoje" pristatymas, skirtas Lietuvos informacinių technologijų (IT) įmonėms, ieškančioms naujų eksporto rinkų ir besidominčioms verslo galimybėmis Lotynų Amerikos ir Karibų šalyse.
Renginyje bus pristatomi Europos ir Lotynų Amerikos verslo paslaugų tinklo („ELAN Biz") užsakymu atlikto tyrimo rezultatai, bus pateikta Čilės ir Kosta Rikos verslo aplinkos analizė, patekimo į rinką specifika, techniniai IT sektoriaus ypatumai ir kiti faktoriai, kurie galėtų padėti Baltijos šalių įmonėms sklandžiau patekti į šias rinkas ir įgyvendinti e. valdžios projektus.
Pristatyme dalyvaus užsienio reikalų viceministras Neris Germanas, ES ir Lotynų Amerikos bei Karibų šalių fondo vykdančioji direktorė Paola Amadei, Eksporto ir investicijų centro „Infobalt" vadovas Paulius Valiulis, „ELAN Biz" programų direktorė Katelyne Ghemar, „ELAN Biz" ekspertas Javieras Sįnchezas.
Šis verslo rinkos tyrimas, skirtas Baltijos šalių IT sektoriui, vykdomas bendradarbiaujant su Europos Sąjungos ir Lotynų Amerikos bei Karibų šalių fondu.
Žiniasklaidos atstovų dėmesiui: kviečiame dalyvauti renginyje Užsienio reikalų ministerijoje (J. Tumo-Vaižganto g. 2) birželio 14 d. 9.00-11.30 val. Registracija vykdoma URM svetainėje iki birželio 13 d. (imtinai).

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2451
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube