2017-06-13 14:49:48

Vizitą Gruzijoje Lietuvos užsienio reikalų ministras baigė susitikimu Gruzijos Parlamente ir vieša paskaita

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
     Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
Tel. 870 6 52451, 870 6 52445; el. p. media@urm.lt

2017-06-13

Pranešimas spaudai
Birželio 13 dieną užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitiko su Gruzijos Parlamento pirmininku Irakliu Kobakhidze bei lankėsi Europos Sąjungos ir NATO informacijos centre, kur susitiko su studentais iš Gruzijos universitetų.
Susitikime su Parlamento pirmininku didelis dėmesys skirtas šiuo metu svarstomai Gruzijos konstitucinei reformai. Ministras pabrėžė, kad Gruzija turi užtikrinti skaidrų ir atvirą procesą, įtraukiantį tiek visuomenę, tiek opozicines partijas. „Bendras sutarimas, net jei reikalauja daug daugiau laiko ir pastangų, visada yra geresnis būdas priimti svarbiausius šalies ateitį lemsiančius sprendimus; tai vienintelis būdas užtikrinti tokių žingsnių tvarumą ir plačią paramą jiems", - teigė L. Linkevičius.
Gruzijos Parlamento pirmininkas I. Kobakhidze pažadėjo, kad Gruzija įvertins absoliučiai kiekvieną Venecijos komisijos rekomendaciją.
ES ir NATO informacijos centre Lietuvos užsienio reikalų ministras diskutavo su studentais apie Gruzijos kelią į ES ir NATO, kylančius iššūkius ir galimybes. Ministras kvietė jaunimą dalyvauti šalies politiniame gyvenime, palaikyti ir skatinti vyriausybę nuosekliai įgyvendinti reikalingas reformas. Pažymėta, kad aktyvi pilietinė visuomenė - vienas iš svarbiausių kiekvienos demokratijos ramsčių.
Gruzijos vidaus ir užsienio politikos aktualijas ministras taip pat aptarė su opozicijos ir nevyriausybinio sektoriaus atstovais.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2451
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube