2017-06-14 08:58:25

Dėl 2017-06-12d. įregistruoto labdaros ir paramos fondo,,Vyčio su Laisvės kovotojų memorialu projektas”

Lietuvos Respublikos Prezidentei
Lietuvos Respublikos Seimui
Lietuvos Respublikos Vyriausybei
Vilniaus miesto savivaldybei
Lietuvos Respublikos piliečiams
Visoms žiniasklaidos priemonėms

Informacinis pranešimas
                                  Vilnius, 2017-06-14

Nenumaldomai artėja 2018 metų vasario 16 diena - mūsų valstybės jubiliejus. Iki šios visai tautai svarbios datos likus vos aštuoniems mėnesiams, turim konstatuoti faktą, kad memorialo pastatymo darbai net nepradėti, o valstybinės institucijos ,išskyrus praktiškai vieningą Lietuvos Respublikos seimo pritarimą, neišreiškia savo aiškios pozicijos. Iki šiol visą veiklą, susijusią su Vyčio paminklo įgyvendinimu vykdė vienintelis ,,Vyčio paramos fondas”.
 Fondo lėšomis buvo surengtas,,Vyčio" skulptūros konkursas, kuriuo tapo Nacionalinės premijos laureatas, skulptorius Arūnas Sakalauskas. Su Arūnu Sakalausku Vyčio paramos fondas pasirašė sutartį dėl skulptūros sukūrimo, pagaminimo ir sumontavimo Lukiškių aikštėje, Vilniuje 2018 metų vasario 16 dienai.Vyčio skulptūra jau kuriama Ukrainoje, padedant šios šalies skulptoriams.
Deja, turim konstatuoti faktą, kad Vyčio paramos fondas šiai dienai susiduria su valstybinių institucijų neigiama nuostata dėl jo veiklos, ko pasekoje ir su finansinėmis problemomis, todėl projekto įgyvendinimui iškilo reali grėsmė.
Dar viena problema - Vyčio paramos fondas nesprendžia memorialo laisvės kovotojų atminimui įamžinti pastatymo klausimo, kuris labiausiai rūpi Lietuvos patriotinėms organizacijoms.
Atsižvelgiant į šią situaciją, Lietuvos patriotinės - visuomeninės organizacijos, jausdamos atsakomybę dėl šio joms ypač svarbaus projekto nusprendė:

ĮKURTI LABDAROS IR PARAMOS FONDĄ ,,VYČIO SU LAISVĖS KOVOTOJŲ MEMORIALU PROJEKTAS".

FONDO  PAGRINDINIS TIKSLAS YRA LUKIŠKIŲ AIKŠTĖJE, VILNIUJE, IKI 2018 M.VASARIO 16 D., LIETUVOS VALSTYBINGUMO ATKŪRIMO ŠIMTMEČIO PROGA, PASTATYTI MEMORIALĄ LAISVĖS KOVOTOJŲ ATMINIMUI SU LAISVĖS KARIO - VYČIO SKULPTŪRA.

Fondas savo veikloje kviečia dalyvauti visas Lietuvos visuomenines, vyriausybines organizacijas, bei visus Lietuvos piliečius. Bendrai veiklai kviečiame ir ,,Vyčio paramos fondą", darbo užteks visiems.

,,Vyčio su Laisvės kovotojų memorialu projektas" fondo valdyba