2017-06-15 10:55:58

Seimo LVŽS frakcijos pranešimas: „D. Šakalienė turi atsisakyti Seimo nario mandato"

2017 m. birželio 15 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo LVŽS frakcijos pranešimas: „D. Šakalienė  turi atsisakyti Seimo nario mandato"

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) kviečia pagal partijos rinkimų sąrašą daugiamandatėje apygardoje išrinktą Seimo narę Dovilę Šakalienę atsisakyti Seimo nario mandato. Apgailestaujame, kad deklaruotos priešrinkiminės vertybinės nuostatos buvo pamirštos vos tapus Seimo nare.
Su LVŽS pozicija dažnai visiškai nesuderinamos individualios D. Šakalienės iniciatyvos tapo dėsninga nesutarimų priežastimi, o noras savo asmeninius interesus kelti aukščiau ją delegavusios partijos principų ir rinkimų programos kompromiso galimybę panaikino iš viso.
„Gerbiame Seimo narės pastangas ir nuveiktus darbus vaiko teisių apsaugos srityje, tačiau politinė etika ir faktas, kad didelė dalis jos rinkimų kampanijos bei politinės veiklos buvo finansuota būtent Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lėšomis, reikalautų, jog Dovilė Šakalienė atsisakytų Seimo narės mandato ir taip į darbą Seime leistų įsijungti kitam LVŽS rinkimų sąraše esančiam kandidatui", - sako LVŽS pirmininko pavaduotojas Virginijus Sinkevičius.
D. Šakalienė buvo išrinkta pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą daugiamandatėje apygardoje, kur buvo įrašyta 17 numeriu.

Daugiau informacijos:
Seimo narys Virginijus Sinkevičius, mob. 8 668 42 280