2017-06-15 15:39:44

Pranešimas spaudai
2017 m. birželio 14 d.

Šeštadienį vyks TS-LKD Ilgosios Tarybos posėdis

Šį savaitgalį, birželio 17-18 d., Kretingos r., Žibininkuose („Atostogų parkas", Venecijos aklg. 2) vyks Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Ilgosios Tarybos posėdis, kuriame bus pristatyta atvirų pirminių lyderių rinkimų koncepcija, pagerbtas ilgametis TS-LKD partijos narys Liudas Mažylis bei apžvelgiama politinė padėtis.
Daugiausia diskutuoti planuojama dėl naujos visuotinių pirminių rinkimų tvarkos. TS-LKD partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis pavasarį vykusiame suvažiavime pristatė idėją lyderius, dalyvausiančius rinkimuose, rinkti ne partijos narių, o visuotinių rinkimų metu. Taryboje ketinama suformuluoti tvarką, kaip rengti tokius pirminius rinkimus.
„Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo metiniame pranešime pabrėžė, jog stabiliai demokratinei valstybei reikia skaidrios, brandžios ir stiprios partinės sistemos. Tokią sistemą gali sukurti tik tvirtos politinės partijos - profesionalios, atviros, atsinaujinusios ir į Lietuvos politinę sistemą atnešančios visiškai kitą darbo kokybę. Esame tokia partija, kuria gali pasitikėti visi Lietuvos žmonės. Ja tampame tik atsiverdami visuomenei. Todėl pradėkime nuo atvirų pirminių rinkimų, kuriuose galės balsuoti ne tik visi mūsų bendruomenės nariai, bet visi, kuriems nesvetimos mūsų vertybės ir rūpi Lietuvos ateitis. Atvirą, atsinaujinusią, sustiprėjusią bei įgijusią plataus žmonių rato pasitikėjimą - tokią Tėvynės sąjungą matau žengiančią į pergales 2019-ųjų metų rinkimuose, o jiems ruoštis turime pradėti jau dabar",  -  pažymi  TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.
Dviejų dienų Tarybos posėdyje bus aptariamos politinės aktualijos, rengiamos Politikos komiteto diskusijos.

Ilgosios Tarybos darbotvarkė pridedama.

Kontaktams:
Hermantė Brandišauskaitė