2017-06-16 15:12:04

Vilnius
2017-06-16

Už grasinančio turinio laišką recidyvistas kalės ilgiau

2017 m. birželio 16 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje J. P. (gim. 1989 m.) kaltinamas dėl grasinimo nužudyti ir sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą.

J. P., atlikdamas laisvės atėmimo bausmę, iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo, parašė ir išsiuntė laišką, kuriame grasino nužudyti Švenčionių rajono savivaldybės merą ir sutrikdyti jo šeimos narių sveikatą.

Nuteistasis savo kaltę pripažino, nurodė, jog, būdamas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, susinervino ir parašė laišką, kadangi buvo nepatenkintas Švenčionių areštinės pareigūnų veiksmais. J. P. negalėjo paaiškinti, kodėl laišką parašė merui, kurio nepažįsta, nežino nei jo vardo, nei pavardės. Nežinojo, kam dar parašyti. Pasak nuteistojo, tikslo išgąsdinti kito asmens neturėjo, žinojo, kad nieko tam asmeniui nedarys. Siųstą laišką prašė vertinti kaip juoką.

Teismas nusprendė J. P. pripažinti kaltu ir skyrė jam laisvės atėmimą vieneriems metams. Paskirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu bei subendrinta su kitais nuosprendžiais paskirtomis bausmėmis. Pataisos namuose  nuteistasis kalės  6,5 m.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas.

Kontaktai žiniasklaidai
Airinė Šerelytė-Skistymienė
Vilniaus miesto apylinkės teismo
pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene