2017-06-16 16:16:03

Išankstiniai artimiausių išleidžiamų naujų monetų užsakymai - pagal ankstesnę tvarką

2017-06-16 Nr. 2501/102-107

Dėl papildomų saugumo užtikrinimo darbų atidėjęs el. numizmatinių vertybių parduotuvės startą, Lietuvos bankas nuo liepos mėn. gyventojams vėl suteiks galimybę pagal ankstesnę tvarką iš anksto užsisakyti monetų.
„Siekiame, kad mūsų naujoji elektroninė parduotuvė atitiktų aukščiausio lygio standartus, dėl to kiek užtrukus darbams, parduotuvės veiklos pradžia atidėta. Laikinai galios senoji išankstinio vertybių užsakymo tvarka, kurią monetų pirkėjai jau gerai žino, tad viliamės, jog nepatogumų klientams nekils",  sako Lietuvos banko Grynųjų pinigų departamento direktorius Deivis Stankevičius.
Iki šiol galiojusi išankstinio užsakymo sistema vėl pradės veikti liepos 3 d. 8.00 val. Naudojantis šia sistema bus galima užsisakyti trečiąjį šių metų ketvirtį išleidžiamas monetas:
"    kolekcines monetas, skirtas lietuvių skalikui ir žemaitukui (iš serijos „Lietuvos gamta") (sidabro monetą ir monetą iš vario ir nikelio lydinio);
"    kolekcinę sidabro monetą, skirtą Radvilų rūmams (iš serijos „Lietuvos rūmai ir dvarai");
"    kokybės BU 2 eurų proginę monetą numizmatinėje pakuotėje, skirtą Vilniui.
Kaip ir anksčiau, išankstiniams užsakymams bus skiriama pusė viso monetos tiražo.
Apie naujosios el. parduotuvės kūrimo pabaigą ir veiklos pradžią klientai bus informuoti atskirai, iš karto, kai el. parduotuvė bus paruošta veikti. Tikimasi, kad tai įvyks ne vėliau kaip kitų metų pradžioje.

Viešųjų ryšių skyrius