2017-06-16 16:27:27

SvarbesniŠMM birželio 19 d. - birželio 23 d. renginiai

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJA KOMUNIKACIJOS SKYRIUS

Juridinių asmenų registras, kodas 188603091, A.Volano g. 2, LT-01516 Vilnius, tel.: (8 5) 219 1225,
(8 5) 219 1229, faks. (8 5) 261 2077, el. p. smmin@smm.lt , http://www.smm.lt,
atsisk. sąsk. Nr.LT30 7300 0100 0245 7205 AB „Swedbankas", kodas 73000
___________________________________________________________________________

ŽINIASKLAIDAI                                                                    2017 - 06-16 Nr. 7.1.14-81

Svarbesni birželio 19 d. - birželio 23 d. renginiai

Birželio 19 d. 13 val.  švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė priims gyventojus Vyriausybės priimamajame (Gedimino pr. 11, Vilnius).

Birželio 20-22 d. Birštone vyks Švietimo ir mokslo ministerijos organizuojamas užsienio lituanistinių mokyklų vadovų seminaras. Seminare dalyvaus daugiau nei 30 lituanistinių mokyklų vadovų ir lietuvių bendruomenių švietimo tarybų atstovų iš Šiaurės ir Pietų Amerikos, Australijos, Europos. Per seminarą bus diskutuojama apie vertybių ugdymą lituanistiniame švietime, mokinių tėvų dalyvavimą lituanistinės mokyklos veikloje, mokymo metodus, aptarta lituanistinių mokyklų padėtis. Seminaras vyks „Eglės" sanatorijoje (Algirdo g. 22, Birštonas).

Birželio 21 d. 15 val. Švietimo ir mokslo ministerijos Kolegijų salėje (A. Volano g. 2, Vilnius) vyks susitikimas su Feuersteino instituto (Izraelis) profesoriumi Romanu Gouzmanu (Roman Gouzman).
Prof. R. Gouzmanas - kognityvinės psichologijos mokslų daktaras, taip pat turintis matematiko, fiziko ir pedagogo išsilavinimą, sukūręs naują programą „Kognityvinė matematika". Profesorius vieši Lietuvoje Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centro kvietimu, veda mokymus matematikos mokytojams, dalyvaujantiems ESF projekte ,,Mokinių akademinių gebėjimų atpažinimo ir ugdymo plėtra". Susitikime profesorius pasidalins savo patirtimi ir įžvalgomis, kaip veiksmingai mokyti ir mokytis matematikos.

Birželio 22 d. 13 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Vyriausybės valandoje Seime (Gedimino pr. 53, Vilnius).

Birželio 22 d. 15 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Seimo plenariniame posėdyje (Gedimino pr. 53, Vilnius).

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius