2017-06-19 14:32:49

G. Landsbergis ragina Vilniaus merą atleisti iš darbo partietį D. Udrį, niekinantį Lietuvos laisvės kovų dalyvius

Pranešimas spaudai

2017 m. birželio 19 d.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Vilniaus miesto merą Remigijų Šimašių, primindamas VšĮ „Go Vilnius" vadovo Dariaus Udrio viešą pasisakymą apie Lietuvos laisvę pokaryje gynusius partizanus. D. Udrys savo viešame pareiškime prilygino Lietuvos pasipriešinimo kovas teroristiniams veiksmams.

„Gerbiamas mere, turbūt nereikia Jums sakyti, kad tokie pasisakymai ypač žeidžia likusius gyvus Lietuvos laisvės kovų dalyvius, jų vaikus, anūkus, artimuosius. Nemanau, kad Jums reikia priminti, jog būtent tokia retorika pasižymėjo dešimtmečius Lietuvą okupavusieji, siekę pažeminti ir visais būdais niekinti Lietuvos laisvės siekį. Putino Rusija tą patį, ką anuomet okupantai, daro ir šiandien, visomis išgalėmis menkindama Lietuvos pasiekimus, siekdama iškreipti istorijos vertinimą. Mūsų pokario kovos su okupantais leido Lietuvai būtent atkurti Nepriklausomybę, o ne statyti valstybę iš naujo", - kreipimesi pažymi G. Landsbergis.

TS-LKD partijos pirmininkas ragina merą minėtą pareigūną atleisti iš užimamų pareigų, nes jo nuomonė žemina Lietuvos piliečius, menkina mūsų visų kovą už laisvę ir tai nesuderinama su oficialiomis valstybės ar savivaldybės pareigūno pareigomis.

„Nesinorėtų, kad susidarytų įspūdis, kad Jūs kovojate tik tas kovas, kurios Jums yra asmeniškai patogios. Šį kartą turite drąsiai pripažinti, kad Jūsų paskirtas asmuo, Jūsų partietis pasielgė neteisingai. Jeigu nuoširdžiai branginate laisvę ir tuos žmones, kurie už ją praliejo kraują, tikiu, kad atleisite D. Udrį iš užimamų pareigų, - kreipimesi pažymi G. Landsbergis, atstovaudamas tremtinių, politinių kalinių ir Lietuvos laisvės kovotojų bendruomenei ir gerbdamas Lietuvos miškuose, tremtyje žuvusiųjų atminimą.

Kontaktams:

Seimo TS-LKD frakcijos