2017-06-19 20:04:53

Liuksemburge įvyko Rytų partnerystės susitikimas

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius

Tel. 870 6 52451, 870 6 52445; el. p. media@urm.lt

2017-06-19

Pranešimas spaudai

Birželio 19 dieną Liuksemburge užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius dalyvavo ES valstybių narių ir Rytų partnerių susitikime, kuriame aptartas pasirengimas lapkričio mėnesį Briuselyje vyksiančiam Rytų partnerystės viršūnių susitikimui. Liuksemburge Europos Sąjungos valstybių narių ir Rytų partnerių užsienio reikalų ministrai  aptarė Rytų partnerystės pasiekimus ir sutarė dėl artimiausios trukmės tikslų, toliau plėtojant Rytų partnerių santykius su ES.

D. Skusevičiaus teigimu, būsimajame Rytų partnerystės viršūnių susitikime Briuselyje svarbu nubrėžti aiškią Rytų partnerystės ateities viziją, atsiliepiančią į valstybių partnerių bendradarbiavimo su ES siekius ir aspiracijas bei skatinančią jas tolesnėms reformoms. Rytų partnerystė yra ilgalaikė politika, todėl Europos Sąjunga neturėtų bijoti kelti sau ambicingų ilgalaikių tikslų, kurie suteikia taip reikalingas paskatas tolesnėms reformoms. „Džiaugiantis Gruzijai ir Ukrainai suteiktu beviziu režimu bei  ES ir Ukrainos Asociacijos susitarimo ratifikavimu, svarbu ir toliau nelėtinti tempo ir išlikti ambicingiems bendradarbiaujant su Rytų partnerystės šalimis", - sakė viceministras.

Viceministras taip pat pažymėjo, jog plėtojant santykius su visais Rytų partneriais bei pripažįstant ir gerbiant skirtingus jų siekius ir ambicijas ES atžvilgiu, Europos Sąjunga visgi turi būti pasirengusi glaudesniam bendradarbiavimui su tomis šalimis, kurios siekia kuo glaudesnio politinio ir ekonominio suartėjimo su ES, ir teikti plačią politinę ir finansinę paramą reformoms, susijusioms su praktiniu Asociacijos susitarimų su ES įgyvendinimu.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2451

Facebook | Twitter | Flickr | Youtube