2017-12-18 08:45:37

Žiniasklaidos konkurso apdovanojimai šiandien įvyks Franko namuose

Maloniai kviečiame žurnalistus į Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro konkurso žiniasklaidai apdovanojimų ceremoniją, kurią gruodžio 18 d. (pirmadienį) 11 val. simboliškai rengiame Jozefo Franko-Stendalio* namuose  Prancūzų institute (Didžioji g. 1, Vilnius). Renginio trukmė iki 1,5 val.

Čia apdovanosime jau tradicinio žiniasklaidos konkurso laureatus ir pasveikinsime visus užkrečiamųjų ligų temomis rašančius, garso ir vaizdo reportažus rengiančius žurnalistus. Konkurso temos: ŽIV/AIDS, vakcinomis valdomos ligos, lytiškai plintančios infekcijos, nešvarių rankų ligos, mikrobų atsparumas vaistams.

Konkurso tikslas – skatinti užkrečiamųjų ligų temų analizę žiniasklaidoje, įvairiapusį jų nušvietimą ir aktualizavimą, atkreipti žiniasklaidos ir visuomenės dėmesį į užkrečiamąsias ligas, paskatinti žiniasklaidą objektyviai ir išsamiai  informuoti Lietuvos visuomenę apie užkrečiamųjų ligų prevenciją. ULAC konkursą rengia kartu su Sveikatos apsaugos ministerija, Pasaulio sveikatos organizacijos biuru Lietuvoje ir Visuomenės sveikatos biurų asociacija.

*Medicinos mokslas Lietuvoje neatskiriamai susijęs su Johano Peterio (1745 — 1821) ir jo sūnaus Jozefo (1771 — 1842) Frankų vardais. Jozefas Frankas vadovavo Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Patologijos katedrai. Jo iniciatyva buvo įsteigta Vilniaus medicinos draugija, Medicinos institutas, Vakcinacijos institutas, Motinystės institutas. Profesorius J.Frankas su žmona aktyviai dalyvavo miesto kultūriniame gyvenime. Jis gyveno name Didžiojoje gatvėje, kur dabar veikia Prancūzų institutas, todėl jis ilgą laiką buvo vadinamas Franko namu.

Maloniai laukiame!

Prof. dr. Saulius Čaplinskas

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius

Daugiau informacijos:

Beata Bukotaitė