2018-01-11 11:21:27

PRANEŠIMAS ŽINIASKLAIDAI
2018-01-11

Nuo šeštadienio savaitgaliais pradeda kursuoti traukiniai Vilnius-Daugpilis

Nuo šeštadienio, sausio 13 d., „Lietuvos geležinkelių" traukiniai pradeda kursuoti nauju maršrutu. Per 2 val. 30 min. truksiančią kelionę keleiviai iš Vilniaus savaitgaliais galės pasiekti antrą didžiausią Latvijos miestą - Daugpilį.

„Tai - jau antrasis tarptautinis traukinių maršrutas iš Lietuvos šiemet. Džiaugiamės galintys keleiviams pasiūlyti naujas kelionių kryptis ir patogų susisiekimą traukiniais su kaimyninėmis valstybėmis", - pasakoja „Lietuvos geležinkelių" generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Pasak L. Baužio, kelionė traukiniu į Daugpilį keleiviams bus patraukli dėl greičio ir komforto.

„Šiuo metu kelionė autobusu iš Vilniaus į Daugpilį trunka 3 val., automobiliu - apie 2 val. 30 min. Tad traukiniu Daugpilį bus galima pasiekti taip pat greitai kaip ir automobiliu, tačiau nereikės vairuoti, o kelionės laiką bus galima skirti poilsiui, skaitymui ar buvimui su šeima", - teigia L. Baužys.

Iš Daugpilio geležinkelio stoties istorinį miesto centrą ir centrinį miesto turgų pėsčiomis galima pasiekti per 15 min. Traukinių tvarkaraščiai pritaikyti keleiviams, norintiems Daugpilyje praleisti dieną arba savaitgalį - atvykti galima rytą, o išvažiuoti atgal - popiet.

Traukiniai Vilnius-Daugpilis kursuos savaitgaliais. Jie vyks pro Pabradę, Švenčionėlius, Ignaliną, Dūkštą, Visaginą. Jie stos įprastose stotyse kaip ir maršruto Vilnius-Turmantas traukiniai, tad į Daugpilį vykti galės ne tik sostinės gyventojai. Patogiuose į Daugpilį vyksiančiuose traukiniuose bus galima keliauti su augintiniais, vežtis didesnį bagažą. Bilietus iš anksto galima įsigyti interneto svetainėje www.traukiniobilietas.lt.

Kelionė į Daugpilį vykstantiems iš Vilniaus kainuos 9 eurus, iš Ignalinos - 5,60 eurų, o iš Visagino - 4 eurus. Du kartus per dieną važiuosiantys traukiniai šeštadieniais ir sekmadieniais iš Vilniaus geležinkelio stoties išvyks 5 val. 42 min. ir 11 val. 45 min. Iš Daugpilio geležinkelio stoties - 9 val. ir 15.44 val.

Novilė Aleksejevaitė
Komunikacijos departamentas