2018-02-08 13:11:01

Premjeras: jaunystės energija ir drąsa keičia pasaulį

Ministras Pirmininkas Sauliaus Skvernelis atidarė tarptautinę mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodą „Studijos 2018“.  Ši paroda – išskirtinis renginys Lietuvoje, kuriame kasmet vienoje vietoje moksleiviams pristatomos plačios profesijos pasirinkimo galimybės.

„Jaunystės energija ir drąsa universitetuose virsta neįkainojama branda, labai stipria jėga, keičiančia žmonių gyvenimus, valstybių ateitį ir net pasaulio įvykius. Tad esminis jauno žmogaus asmenybės lūžis įvyksta būtent aukštojo mokslo studijų etape, kurio kokybė yra vienas esminių valstybės prioritetų“,-  atidarydamas parodą akcentavo premjeras.
Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad pradėta universitetų pertvarka ateityje turėtų užtikrinti aukštesnę studijų kokybę bei turiningesnes programas.
Premjeras S.Skvernelis  palinkėjo visiems išlaikyti drąsą ir entuziazmą, nuveikti daug prasmingų darbų, o parodos metu patirti gerų įspūdžių ir atrasti galimybių naujoms įdomioms veikloms.
 „Litexpo“ vykta jau 16-oji tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos“.  Čia moksleiviams pristatomas profesinis, aukštasis koleginis ir aukštasis universitetinis mokymas, užsienio kalbų mokymasis, ekspertinių ir koordinuojančių švietimo organizacijų veikla. Lankytojai skatinami savarankiškai priimti sprendimus, susijusius su ateities planavimu ir profesijos pasirinkimu. Kasmet paroda pritraukia iki 40 tūkst. 7-12 klasių moksleivių, pedagogų, tėvų iš visos Lietuvos.

Šiemet parodoje pristatoma nauja erdvė: „Būsiu Lietuvai“, ji skirta ne tik Lietuvos šimtmečiui paminėti, bet ir patriotiškumui skatinti.