2018-02-08 17:16:40

Gripas ugdymo procesą sustabdė dar daugiau mokyklų

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJOS

KOMUNIKACIJOS SKYRIUS

Juridinių asmenų registras, kodas 188603091, A.Volano g. 2, LT-01516 Vilnius,

tel.: (8 5) 219 1225, (8 5) 261 2077, faks. (8 5) 261 2077, el. p. smmin@smm.lt, http://www.smm.lt,

atsisk. sąsk. Nr. LT 30 7300 0100 0245 7205 AB „Swedbankas", kodas 73000

ŽINIASKLAIDAI                                2018-02-08  Nr. 7.1.14-VI-

Ketvirtadienį savivaldybių pateiktais duomenimis, karantinas paskelbtas 250 šalies mokyklų, t. y. 23 proc. nuo visų mokyklų. Nuo pirmadienio ugdymo procesą sustabdyti turėjo dar per 100 švietimo įstaigų.

Šiuo metu Mažeikių rajone pamokos nevyksta visose 24 mokyklose. Alytaus mieste ugdymo procesą sustabdė 14 iš 17 mokyklų, Švenčionių rajone - 7 iš 8 mokyklų, Ignalinos savivaldybėje - 5 iš 7, Jonavos rajone - 13 iš 20, Prienų rajone - 8 iš 12, Kėdainių rajone - 10 iš 17, Lazdijų rajone - 6 iš 12, Vilkaviškio rajone - 9 iš 22, Marijampolės savivaldybėje - 8 iš 21, Rokiškio rajone - 5 iš 15, Ukmergės rajone - 6 iš 17,  Kauno rajone - 16 iš 27 mokyklų.

Kauno miesto savivaldybėje karantinas paskelbtas 34 iš 66, Vilniaus mieste - 23 iš 118 mokyklų. Šiauliuose pamokos nevyksta 5 mokyklose, o Panevėžyje - 4. Klaipėdoje uždarytų mokyklų nėra.

18-oje šalies savivaldybių dirba visos mokyklos. Dešimtyje savivaldybių uždaryta po mokyklą, dar dešimtyje - po 2 ar 3 mokyklas.

Karantinas įprastai trunka nuo 5 iki 10 dienų. Planuojama, kad Kauno rajone jis tęsis iki vasario 19, o Kaune iki vasario 15 dienos. Vilniuje ir Jonavos rajone - iki vasario 13 dienos. Dalis mokinių iš kitų savivaldybių į mokyklas turėtų grįžti jau artimiausią pirmadienį.

Šalyje yra apie 1100 mokyklų.

Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyrius