2018-02-09 10:18:32

San Paulas ruošia ypatingą dovaną Lietuvai

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
     Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-02-09

Pranešimas spaudai

Vasario 16 dienos vakarą išskirtine Lietuvai proga geltonai-žaliai-raudonai bus apšviesti penki svarbiausi didžiausio Lotynų Amerikos miesto objektai: San Paulo miesto savivaldybės pastatas Edif■cio Matarazzo, pagrindinis miesto centro viadukas Viaduto do Chį, miesto vizitine kortele tapęs tiltas Ponte Estaiada, taip pat per Tiete upę vedantis Vėliavų tiltas Ponte das Bandeiras bei šalia didžiausio miesto parko Ibirapuera esantis paminklas vėliavoms Monumento ąs Bandeiras.

„San Paulo miesto, turinčio per 12 mln. gyventojų, dalyvavimas Lietuvos šimtmečio šventėje - puikiausias draugiškų dvišalių santykių, kuriuos aktyviai puoselėja prieš penkerius metus San Paule įsteigtas Lietuvos generalinis konsulatas ir antra pagal dydį (po Čikagos), lietuvių bendruomenė, įrodymas", - teigia Lietuvos generalinė konsulė San Paule Laura Tupe.

Šimtmečio minėjimui skirti renginiai, kuriuos Lietuvos generalinis konsulatas Brazilijoje rengia kartu su Brazilijos lietuvių bendruomene bei Jurgio Didžiulio projektu „To Be LT" San Paule vyks visą sekmadienį, vasario 18 dieną, lietuvių istoriniame Vila Zelina rajone. Renginių programą rasite čia.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube