2018-02-09 12:27:22

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas:

2018 m. vasario 9 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: „Kodėl valdantieji slepia Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdžio įrašą, kuriame svarstomas žemės įsigijimo įstatymas?"

Seimo Valdyba atsisakė Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnui Gabrieliui Landsbergiui pateikti Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdžio (2017 m. rugsėjo 20 d.) įrašą, kuriame buvo svarstomas žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymo projektas.
„Pribloškė valdančiųjų sprendimas neduoti garso įrašo, nes tai nėra oficiali informacija, neva, posėdžių garso įrašai nėra Seimo nariams prieinama informacija norint sužinoti, kaip vyksta klausimų svarstymas. Minėtame Kaimo reikalų komiteto posėdyje buvo svarstomos pataisos dėl žemės ūkio paskirties įsigijimo saugiklių. Manau, kad buvo kalbama ir apie žemės įsigijimo ribojimą, jei pirkėjo turimas plotas viršija 500 ha. Tačiau įstatymo pataisos buvo atmestos. Kaip Seimo narys, vykdantis parlamentinę kontrolę, norėjau sužinoti, kokiais argumentais remiantis minėtos pataisos komitete buvo atmestos", - komentavo Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas.
Pasak G. Landsbergio, po tokio atsakymo tik dar labiau sustiprėjo įspūdis, kad valdančiųjų ketinimai, ypač susiję su žemės ūkio paskirties įsigijimu, yra slepiami nuo visuomenės ir matyt tuo labiausiai suinteresuotas didžiausias Seimo žemvaldys.
Po tokio akibrokšto Seimo TS-LKD frakcija teiks Seimo nutarimo projektą, kuriame būtų aiškiai įvardinta, jog atvirų Seimo komitetų, komisijų ir kitų struktūrų posėdžių garso įrašai turi būti be apribojimų pateikiami bet kuriam Seimo nariui.

Daugiau informacijos:
Seimo TS-LKD frakcijos