2018-02-09 13:04:36

Diskusija: „Kainų politika Lietuvoje: ką turime keisti?"

Pranešimas žiniasklaidai
2018 m. vasario 9 d.
Diskusija: „Kainų politika Lietuvoje: ką turime keisti?"

Seimo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Žygimantas Pavilionis ir Laurynas Kasčiūnas vasario 13 d., 11.00 val., kviečia į diskusiją „Kainų politika Lietuvoje: ką turime keisti?". Renginys vyks Seimo I rūmų Lietuvos Tarybos salėje.
Kylančias maisto produktų kainas Lietuvos gyventojai įvardija kaip aktualiausią problemą. Didelės kainos lemia ir tai, kad šalies gyventojai maisto produktams vidutiniškai išleidžia kiek daugiau nei ketvirtadalį savo pajamų - beveik daugiausiai Europoje. Aukštos maisto produktų kainos neigiamai veikia mažiausias pajamas gaunančių šalies gyventojų perkamąją galią, skatina dar didesnę socialinę nelygybę ir atskirtį. Tai patvirtinta ir Lietuvos banko neseniai atliktas kainų raidos tyrimas. Kas lemia tokį spartų kainų augimą? Ar Lietuvos politikai padarė viską, kad tai sustabdytų? Kaip turėtų keistis kainų politika? Šiuos ir kitus klausimus aptars diskusijos dalyviai - Seimo nariai, ekonomistai, gamintojų ir prekybininkų atstovai. Diskusiją moderuos žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Kontaktams:
Žygimantas Pavilionis