2018-02-09 14:04:42

PRANEŠIMAS ŽINIASKLAIDAI
2018-02-09

Ieškoma būdų, kaip pagreitinti keliones taip Vilniaus ir Varšuvos

Vasario 9 d. Lietuvoje besilankantis Lenkijos geležinkelių bendrovės PKP S. A. prezidentas Krzysztof MamiDski su „Lietuvos geležinkelių" vadovais aptarė abiem šalims rūpimus klausimus: greitesnes keliones traukiniu tarp Vilniaus ir Varšuvos, „Rail Baltica" projektą, infrastruktūros plėtrą, krovinių gabenimą tarp šalių.
Pasak „Lietuvos geležinkelių" generalinio direktoriaus Manto Bartuškos, susitikime ypač didelis dėmesys skirtas „Rail Baltica" projekto plėtrai ir tarptautiniam susisiekimui - siekiama Lietuvos ir Lenkijos sostines sujungti patogiu geležinkelio maršrutu. Taip pat diskutuojama apie galimybes didinti krovinių srautą tarp abiejų valstybių, juolab kad jau yra nutiestas europinės vėžės geležinkelis tarp Lietuvos ir Lenkijos.
PKP bendrovės vadovas K. MamiDski pabrėžė, kad identifikuoti svarbiausi klausimai, kuriuos abi šalys turi išspręsti. „Kiekvieną mėnesį vyksta abiejų šalių darbo grupės susitikimai. Galiu net tvirtinti, kad tokio gero bendradarbiavimo kaip dabar, jau seniai nebuvo. Žinome, ką turime daryti, tad netrukus parodysime jums rezultatą. Bendri geležinkelių projektai neabejotinai suartins mūsų tautas", - sako Lenkijos geležinkelių vadovas.
Jis pritaria siekiui užtikrinti, kad iš Vilniaus į Varšuvą keleiviai galėtų traukiniu nuvykti kuo greičiau ir patogiau. K. MamiDski teigimu, konkrečios datos, kada šis tikslas bus pasiektas, pasakyti dar negalima, tačiau bus stengiamasi tai padaryti kuo greičiau.
Lenkiją ir Lietuvą jungia „Rail Baltica" europinė vėžė, kuria kursuoja traukinys Kaunas-Balstogė. Be to, ši vėžė naudojama kroviniams vežti.

Daugiau informacijos:
Inga Čiuberkytė