2018-02-12 08:48:55

"Samsono" strategija - gerbti vartotojus ir tenkinti jų poreikius

Atsižvelgdama į vartotojų poreikius ir norą sveikiau maitintis, gerai žinoma mėsos perdirbimo įmonė UAB „Samsonas" pirmoji Lietuvoje pradėjo gaminti vytintą dešrą su mažesniu druskos kiekiu ir vasario mėnesį pateikė ją rinkai.

LR Sveikatos apsaugos ministerija nuo 2014 m. inicijuoja sveikatai palankesnių produktų, kuriuose yra mažiau druskos ir cukraus, gamybą, o Pasaulinės sveikatos organizacijos rekomendacinio pobūdžio tiksluose numatyta iki 2025 m. 30 proc. sumažinti druskos vartojimą.

UAB „Samsonas", atsiliepdamas į vis augantį vartotojų poreikį, LR Sveikatos apsaugos ministerijos iniciatyvą ir Pasaulinės sveikatos organizacijos rekomendacijas, prieš pusę metų pradėjo kurti vytintos dešros, kurioje mažesnis druskos kiekis, gamybos technologiją. Vytintos dešros įprastai gaminamos su 4-6 g druskos 100 g gaminio. UAB „Samsonas" pagamino aukščiausios rūšies „Samsono" vytintą dešrą, kurioje druskos kiekis sumažintas net iki 3 g.

Kokybė išliko puiki

Druska maisto produktuose lemia keletą dalykų: galiojimo laiką, gaminio struktūrą, konsistenciją. Po ilgiau kaip pusmetį trukusių įmonės technologų bandymų paaiškėjo, kad galima sumažinti druskos kiekį iki tam tikros ribos ir tai nedaro įtakos galiojimo laikui, skoniui, kokybei. Naujos „Samsono" vytintos dešros kūrėjai džiaugiasi, kad sumažinus druskos, pagardinus tradiciniais prieskoniais - juodaisiais ir baltaisiais pipirais, naudojant išskirtinę vytinimo technologiją, pavyko pagaminti ypač švelnaus skonio dešrą. „Samsono" vytinta dešra yra gaminama natūraliame apvalkale.

UAB „Samsonas" atliktos vytintos dešros su mažesniu druskos kiekiu degustacijos rodo, kad apklaustieji nepajuto, jog gaminyje yra mažiau druskos.

UAB „Samsonas" gamina ir daugiau mėsos produktų su mažesniu druskos kiekiu. Tai vaikams skirtos aukščiausios rūšies „Samsoniukų" virtos dešrelės ir „Samsoniukų" virta dešra. Įmonė 2018 m. planuoja pasiūlyti dar keletą gaminių su mažesniu druskos kiekiu.

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja suaugusiam žmogui neviršyti 6 g druskos normos per parą. Toks druskos kiekis visiškai patenkina būtino organizmui natrio kiekio poreikį ir nesukelia sveikatos sutrikimų. Tyrimai rodo, kad lietuviai jos suvartoja vidutiniškai 18 g. Toks gausus druskos vartojimas lemia didelį sergamumą širdies ir kraujagyslių ligomis.

Daugiau informacijos: Gabija Kirkickienė, tel. +370 686 51701