2018-02-12 10:05:06

Minimalizmas biure - ne dizaino sprendimas, o verslo pasirinkimas

Spartėjant globalizacijai tiek Lietuvos, tiek užsienio rinkų verslininkai stengiasi neatsilikti ir investuoti ne tik į darbuotojų kompetencijų tobulinimą, bet ir į darbo aplinkos gerinimą. Populiarėjanti šiuolaikinio verslo strategija - pasitelkti visas įmanomas priemones, kurios padėtų darbą atlikti greičiau, efektyviau ir kokybiškiau, o pagrindiniu įrankiu tampa modernūs baldų dizaino sprendimai.

Ne vieną biurą įrengusios baldų gamybos įmonės „Idėjų Parkas" direktorius Dainius Tamuliūnas teigia, kad šiuolaikiniuose biuruose vyrauja visai kitos tendencijos nei, pavyzdžiui, prieš 10 metų. „Modernus dizainas darosi vis svarbesnis ne tik kasdieniame gyvenime, bet ir versle. Įrengiant ar atnaujinant įmonės darbo erdvę vis didesnis dėmesys skiriamas detalėms ir praktiškumui. Siekiama tikslingai apgalvoti kiekvieną baldą, jo funkcijas, kad biuro aplinka būtų kuo mažiau apkrauta ir darbuotojai galėtų laisvai kvėpuoti" - pasakoja „Idėjų Parko" vadovas.

Svarbiausi reikalavimai, keliami baldų gamintojams - dirbti operatyviai ir kokybiškai. D. Tamuliūnas pastebi, kad 2017 metais įgyvendintuose biuro baldų projektuose vyrauja ryškus minimalizmas. „Pavyzdžiui, visai neseniai užbaigtas „Samsonite" įmonės Belgijoje užsakymas pasižymėjo itin preciziškais sprendimais. Visi baldai biure turi po kelias funkcijas ir yra suprojektuoti taip, kad kuo mažiau blaškytų darbuotojus. Dirbdami kartu su „Pinkeye" dizaino studija įvykdėme užsakovo reikalavimus ir sukūrėme funkcionalią darbo aplinką geriausiems rezultatams pasiekti" - tvirtina baldų gamybos įmonės vadovas.

Dizaino pasaulyje vyraujantis požiūris, kad mažiau yra daugiau, vis populiarėja ir verslo aplinkoje. Įmonių biuro baldams pasirenkamos lengvos metalines konstrukcijos, atviri ir daug vietos neužimantys darbo stalai. Vis dažniau investuojama į skirtingas darbo vietas atskiriančias akustines paneles, o ne į atskirus darbo kabinetus. "Idėjų Parko” komanda džiaugiasi galėdama padėti klientams įsirengti ne tik gražiai atrodančią, bet ir funkcionalią aplinką.

Kaune įsikūrusi baldus verslui gaminanti įmonė „Idėjų Parkas" jau daugiau nei 20 metų įgyvendina projektus tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyse. Sukaupta ilgametė patirtis leidžia užsakovams pasiūlyti aukštos kokybės paslaugas. „Idėjų parkas" gamina standartinius ir nestandartinius baldus biurams. Taip pat parduotuvinę įrangą bei baldus HoReCa sektoriui ir kitoms viešosioms erdvėms,. Daugiau apie įmonę:  www.idejuparkas.lt

Kontaktai: Laura Beiliūnaitė / rinkodaros vadybininkė / vadyba@idejuparkas.lt / +37063008163