2018-02-12 14:31:01

PRANEŠIMAS ŽINIASKLAIDAI
2018-02-12

„Lietuvos geležinkelių" vizija: stipresnė ir efektyvesnė įmonių grupė

Didesni raumenys tarptautinėje rinkoje, efektyvesnis ir stipriausiose užsienio kompanijose pasiteisinęs valdymo modelis, dar didesnis skaidrumas ir nacionalinių interesų užtikrinimas - tokią „Lietuvos geležinkelių" perspektyvą siekiama įtvirtinti naujojoje įmonių grupės vizijoje.

„Po pertvarkymų visos veiklos liks įmonių grupėje, kuri pertvarkoma remiantis geriausia užsienio šalių praktika. Šie ryžtingi pokyčiai būtini ne tik siekiant atitikti Europos Sąjungos reikalavimus, bet ir užtikrinti skaidrumą bei efektyvumą. Tai neabejotinai leis sustiprinti visą mūsų įmonių grupę", - sako „Lietuvos geležinkelių" generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Vyriausybė pirmadienį protokoliniu sprendimu pritarė naujam „Lietuvos geležinkelių" grupės valdymo modeliui, kuris pilnai atitiktų vadinamąjį ES ketvirtąjį geležinkelių paketą.

Remiantis juo, įmonių grupėje atsirastų trys naujos bendrovės, atsakingos už viešosios infrastruktūros valdymą, krovinių vežimą ir keleivių vežimą.  Šiuo metu šios veiklos sukoncentruotos pagrindinėje bendrovėje, atskiruose jos padaliniuose - direkcijose.

Remiantis ES reikalavimais, infrastruktūros valdymo veikla turi būti atskirta nuo pervežimo veiklų. Pertvarkyta „Lietuvos geležinkelių" grupė šiuos reikalavimus atitiktų.

„Pokyčius siekiame įvykdyti sklandžiai ir atsakingai, todėl šiuo metu nuosekliai projektuojame galimą pertvarkos procesą, skaičiuojame būsimą teigiamą efektą. Tokie klausimai kaip būsimų įmonių pavadinimai, jų vidinės struktūros bus sprendžiami ateityje, jei ši vizija bus patvirtinta už sprendimų priėmimą atsakingose institucijose", - pažymi M. Bartuška.

Daugiau informacijos:
Tadas Valančius