2018-02-12 15:02:54

Pranešimas spaudai
2018 m. vasario 12 d.

Seimo Teisės departamentas mano, kad VRK biudžetą turi tvirtinti visa komisija

Po Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų  (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotojo Jurgio Razmos kreipimosi į Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkę Laurą Matjošaitytę dėl komisijos biudžeto ir jo priėmimo vienasmeniškai, komisijos pirmininkė atsakė, kad neteikdama komisijai tvirtinti VRK biudžeto įstatymui nenusižengė. Tačiau parlamentarui J. Razmai papildomai kreipusis į Seimo Teisės departamentą paaiškėjo, jog toks aiškinimas nėra teisingas.
Teisės departamentas pateiktame atsakyme pažymi, jog pirmininkė L. Matjošaitytė negali šio klausimo spręsti vienasmeniškai. „VRK Pirmininkas negali nuspręsti nevykdyti VRK įstatymo 13 straipsnio 1 dalies 6 punkte nustatytos pareigos teikti komisijai tvirtinti VRK išlaidų sąmatą. Tai reikštų, kad ir VRK nevykdytų jai įstatyme nustatytos pareigos šią sąmatą tvirtinti. Mūsų nuomone, turėtų būti paisoma šios komisijos veiklos kolegialumo principo", - rašoma teisės departamento išvadose.
VRK įstatymo 13 straipsnis numato, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas teikia Vyriausiajai rinkimų komisijai tvirtinti jos išlaidų sąmatą, rinkimų, referendumo išlaidų sąmatas, Vyriausiosios rinkimų komisijos sekretoriato struktūrą ir etatus.

Seimo TS-LKD frakcijos
Viešųjų ryšių grupė