2018-02-13 10:14:44

Šiaulių AVPK suvestinė

LR BK 140  straipsnis FIZINIO SKAUSMO SUKĖLIMAS AR NEŽYMUS SVEIKATOS SUTRIKDYMAS

Vasario 10 d. 23.50 val. Joniškio r., Sabačiūnų k., išgertuvių namuose metu vyras, gimęs 1988 m., suduodamas  rankomis ir kojomis į galvą bei krūtinę, sumušė vyrą, gimusį 1979 m. Nukentėjusysis galvos ir krūtinės ląstos sumušimus gydosi ambulatoriškai.

Vasario 12 d.19.40 val. Šiauliuose, Ežero g., namuose, neblaivus ( 2,32 prom. ) vyras, gimęs 1956 m., delnu sudavė neblaiviai (1,49 prom.) sugyventinei, gimusiai 1945 m., per veidą. Nukentėjusioji  į gydymo įstaigas nesikreipė. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į  areštinę.

LR BK 180  straipsnis PLĖŠIMAS

Vasario 11 d. 19.00 val. Šiaulių r., Drąsučių k.,  namuose, vyrą, gimusį 1955 m., sumušė mergina, gimusi 1997 m., ir vyras, gimęs 1981 m., bei iš baltinių kišenės pagrobė 15 eurų, o iš spintelės stalčiaus - pakelį LD cigarečių. Nukentėjusysis  kairės pėdos žaizdą, galvos sumušimą, veido nubrozdinimą  gydosi ambulatoriškai. Turtinė žala - 17 eurų. Įtariamieji sulaikyti ir uždaryti į  areštinę.

LR BK 281  straipsnis KELIŲ TRANSPORTO EISMO SAUGUMO AR TRANSPORTO PRIEMONIŲ EKSPLOATAVIMO TAISYKLIŲ PAŽEIDIMAS

Vasario 10 d. 18.53 val. Joniškio r., Juodeikių k.,   vyras, gimęs 1984 m., vairavo automobilį AUDI A6 neblaivus (1,94 prom.).

Vasario 3 d. 10.55 val. Joniškio r., Kirnaičių k., vyras, gimęs 1952 m., vairuodamas automobilį „Mazda“ šalutine Šiaulių senosios gatve bei sankryžoje sukdamas į kairę, nepraleido pagrindine Audruvės gatve važiavusios  dviratininkės, gimusios 1950 m., ją kliudė ir pargriovė. Dviratininkei  nustatytas galvos ir blauzdos sumušimai. Vairuotojas po įvykio eismo įvykio deklaracijos nepildė, moteris jokių pretenzijų nereiškė. 2018-02-05 dviratininkė  kaimynės buvo rasta namuose, esančiuose Joniškio r., Kirnaičių k., be  jutėjimo požymių. Joniškio greitosios pagalbos medikai ją išvežė į Šiaulių ligoninę, iš kurios ji buvo nuvežta  į Kauno klinikų reanimacijos skyrių. Moteriai diagnozuota galvos smegenų aneurizma, jai atlikta operacija, dabar ji gydoma Kauno klinikų galvos smegenų chirurgijos skyriuje

Kodas 555

Vasario 12 d. 2.25 val. Respublikinės Šiaulių ligoninės chirurginės reanimacijos skyriuje mirė moteris, gimusi 1926 m., kuri  dėl galvos smegenų traumos ir smegenų komos buvo atvežta vasario 8 d. 11.20 val. iš  Radviliškio ligoninės vidaus ligų skyriaus, kuriame naktį iškrito iš lovos.

Kodas 555

Vasario 12 d. 17.00 val. Radviliškio r., Baisogalos mstl., Stoties g.,  namuose, ant grindų, rastas vyro, gimusio 1952 m., lavonas be  smurto žymių.

Kodas 556

Vasario 9 d. 15.00 val. Šiauliuose, K. Korsako g., iš Šiaulių miesto savivaldybės vaikų globos namų išėjo ir iki šiol negrįžta mergaitė, gimusi 2005 m.

LR BK 202  straipsnis NETEISĖTAS VERTIMASIS ŪKINE, KOMERCINE, FINANSINE AR PROFESINE VEIKLA

Gauta informacija, kad  nuo 2017 m. sausio mėn. iki 2018 m. vasario mėn. vyras, gimęs 1961 m., galimai neteisėtai  vertėsi ūkine, komercine veikla, t. y., neturėdamas leidimo šiai veiklai vykdyti, prekiavo naudotais automobiliais.

LR BK 213  straipsnis NETIKRŲ PINIGŲ AR VERTYBINIŲ POPIERIŲ PAGAMINIMAS, LAIKYMAS ARBA REALIZAVIMAS

Vasario 12 d. 14.43 val. Šiauliuose, Vilniaus g.,   AB-ėje „C“, mergina, gimusi 1992 m., inkasuodama pinigus, pateikė galimai padirbta 50 eurų nominalo kupiūrą.

LR BK 181  straipsnis TURTO PRIEVARTAVIMAS

Tarp sausio 29 d. ir vasario 2 d.  iš šiauliečio, gimusio 1985 m., susirašinėjimo per Messenger programą metu mergina, gimusi 1994 m., reikalavo 200 eurų, po to dar 250 eurų, kad nebūtų paviešintas jų abiejų intymus susirašinėjimas vaikino sužadėtinei.