2018-02-13 11:24:26

ŽIV ir AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų asociacija

Kodas 125407072, Kauno g. 6-1, LT-03011, Vilnius,
tel. 8 5 2332533; mob. 8 698 38888
el. paštas: demetralt@gmail.com;
www.demetra.lt

Pranešimas žiniasklaidai
2018 m. vasario 13 d.
Tarptautinę prezervatyvo dieną asociacija DEMETRA primena, kad
„prezervatyvas visada madingas"

Šiandien, vasario 13-ąją (antradienį), TARPTAUTINĘ PREZERVATYVO DIENĄ, ŽIV/AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų asociacija „Demetra" kartu „AHF-Europa" primena, kad saugūs lytiniai santykiai yra stilingi, o prezervatyvas „Visada madingas". Sporto klube vyksiančiame renginyje planuojama išdalinti tūkstančius nemokamų prezervatyvų „Love".

Tarptautinė prezervatyvo diena švenčiama Valentino dienos išvakarėse. Jos siekis yra įdomiai ir kūrybiškai priminti apie saugesnius lytinius santykius ir prezervatyvo svarbą. Daugėjant lytiškai plintančių ligų visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, apsaugoti save ir savo partnerius tampa vis svarbiau.
Renginį inicijuoja didžiausia pasaulyje AIDS organizacija - AIDS Sveikatos apsaugos fondas (AHF), kuris TARPTAUTINĘ PREZERVATYVO DIENĄ mini patraukliais renginiais - koncertais, madų šou, flashmobais, konkursais ir gatvės pasirodymais bei sukuria specialų himną. Šių metų tarptautinės prezervatyvo dienos himnas sukurtas pagal Ed Sheeran dainą "Shape of You”.
Lietuvoje asociacija „Demetra" kartu su profesionalia trenere Rūta ir Valentinu Sauguliu organizuoja nemokamą, linksmą ir energingą grupinę treniruotę, kuri vyks šiandien, vasario 13 d. 15.00 val. sporto klube The Muscle Makers Gym (V. Maciulevičiaus g. 51, Vilnius).
Asociacijos „Demetra" vadovė Svetlana Kulšis pabrėžia, kad prezervatyvai ne visiems yra prieinami ir įperkami: „Prezervatyvai yra paklausi prekė, todėl vyriausybė turėtų remti programas, skirtas ŽIV ir kitų lytiškai plintančių ligų prevencijai bei sumažinti mokesčius. Prisijungdami prie AHF kolegų įvairiose šalyse, planuojame parodyti, koks vis dar madingas yra prezervatyvas ir išdalinti tūkstančius nemokamų prezervatyvų LOVE".
Šių metų renginio Lietuvoje anonsas
Tarptautinis prezervatyvo  dienos himnas -
Daugiau apie AHF renginius pasaulyje galite rasti
Papildoma informacija tiems, kurie klausia, kodėl prezervatyvas madingas:
"    Prezervatyvas yra praktiškas: ne tik lengvai naudojamas, bet ir geriausiai tinka, siekiant išvengti lytiškai plintančių ligų ir nepageidaujamo nėštumo.
"    Prezervatyvo naudojimas rodo, kad jums rūpi jūsų ir partnerio sveikata.
"    Jis leidžia rinktis: šimtai įvairių dydžių, spalvų ir skonių, galite naudoti, kas jums patinka arba pakeisti jį kitu.
"    Bet svarbiausia: jis suteiks ramybę, tad galėsite atsipalaiduoti ir sutelkti dėmesį į malonumą.
"    Jis kaip seni, mieli džinsai, nesvarbu kiek benaudoti, bet vis tiek gerai tinkantis ir vis dar madingas.

Asmuo kontaktams
Svetlana Kulšis
ŽIV ir AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų  asociacijos „Demetra" vadovė
el. paštas: demetralt@gmail.com