2018-02-13 14:06:09

Seimo LSDP frakcijos pranešimas: pradinukų tėvai irgi turėtų prižiūrėti vaikus karantino metu ir gauti išmokas

2018 m. vasario 13 d. pranešimas žiniasklaidai

Šiandien, vasario 13 d., Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos nariai Juozas Olekas ir Julius Sabatauskas užregistravo siūlymą, kad pradinių klasių vaikus, kai mokyklose paskelbiamas karantinas dėl epidemijos, galėtų prižiūrėti vienas iš jų tėvų ar globėjų pagal Ligos ir motinystės  socialinio draudimo įstatymą.
„Kaip tik šiemet, kai daugelis darželių ir mokyklų paskelbė karantiną dėl gripo epidemijos, paaiškėjo problema, kad darželius lankančių vaikų tėvai, galėjo gauti nedarbingumą ir prižiūrėti atžalas, o štai mokyklinio amžiaus vaikai buvo paliekami be priežiūros. Todėl užregistravome pataisą, kad tėvai  galėtų karantino metu prižiūrėti ir pradinių klasių vaikus iki penktos klasės imtinai ir gauti už tai nedarbingumo išmoką," - sako LSDP frakcijos seniūnas Juozas Olekas.
Pagal dabar galiojantį įstatymą karantino metu vienas iš tėvų galėdavo gauti nedarbingumo išmoką ir prižiūrėti ikimokyklinio ugdymo įstaigą lankantį vaiką iki 14 dienų.

Išsamesnė informacija žiniasklaidai:
Irmina Frolova-Milašienė