2018-02-13 17:07:53

Hibridinis "Range Rover Sport" įkopė į Dangaus vartus

Įkraunamas hibridas įveikė 45 laipsnių, 999 laiptelių įkalnę

Hunano provincija, Kinija, 2018 m. vasario 13 d. Britų automobilių koncerno „Land Rover" naujasis kūrinys, įkraunamas hibridinis visureigis „Range Rover Sport", padarė tai, ko iki šiol nėra pavykę nė vienam visureigiui - įveikęs 99 posūkius ir 45 laipsnių įkalnę, kurią sudaro 999 laipteliai, užvažiavo link žymiosios Dangaus vartų arkos Kinijos Tianmeno kalnuose. Šį „Drakono iššūkį" įveikusį „Range Rover Sport P400e" modelį vairavo Le Mano lenktynių nugalėtojas Ho-Pin Tungas.

Istorinį važiavimą standartinis „Range Rover Sport P400e", varomas kombinuoto 116 AG elektrinio bei 2 litrų darbinio tūrio, 300 AG benzininio galios agregato, pradėjo legendinio Tianmeno kalnų kelio, vadinamo Drakono keliu, apačioje. Viršūnę pasiekti padėjo unikali prie kelio sąlygų prisitaikanti „Terrain Response 2" sistema, veikusi „Dynamic" režimu, bei specifinėse situacijose išnaudoti tiek benzininio, tiek elektrinio variklių pranašumai.

„Tai buvo pats rimčiausias iššūkis, kada nors mestas „Range Rover Sport". Iki pat to momento, kol pasiekėme viršūnę, nebuvome tikri, kad bandymas pavyks. Pakilęs į viršūnę, „Range Rover Sport" įrodė fenomenalias įkraunamo hibridinio automobilio galimybes. Tai pirmasis pasaulyje automobilis, įveikęs tokį išbandymą", - sako „Land Rover" vairavimo patirties padalinio ekspertas Philas Jonesas.

Visureigį vairavęs lenktynininkas Ho-Pin Tungas teigia, jog šis iššūkis pareikalavo itin daug jėgų. „Esu dalyvavęs „Formula E" ir Formulės 1 lenktynėse, laimėjęs 24 valandų Le Mano lenktynes, tačiau šis pakilimas be abejonės buvo vienas iš sunkiausių kada nors man tekusių iššūkių. „Range Rover Sport" įkraunamas hibridas ne tik įveikė sudėtingą kalnų kelią ir užkopė į stačius Dangaus vartų laiptus, bet ir suteikė pasitikėjimo bei užtikrintumo atliekant iš pažiūros sunkiai įmanomą išmėginimą", - teigia jis.

„Range Rover Sport" montuojama įkraunama hibridinė galios jėgainė esant pilnam įkrovimui leidžia įveikti 50 kilometrų kelio. Bendra elektrinio ir benzininio agregatų galia siekia 404 AG.

Įspūdingą pasakojamą apie tai, kaip „Range Rover Sport" įveikė Drakono kelio iššūkį, galima pamatyti čia: https://youtu.be/EUwzWHD3Htg.

„Drakono iššūkis" yra naujausias „Range Rover Sport" nuotykis. Vos debiutavęs, įkraunamas hibridinis „Range Rover Sport" dalyvavo lenktynėse su daugkartine plaukimo atvirame vandenyje pasaulio čempione Keri-anne Payne bei ištvermės varžybų dalyviu Rossu Edgley. Prieš debiutą šis visureigis pasiekė pasaulio rekordą kopdamas į Paiko kalną JAV, dar viena rekordą - pervažiavęs Rub el Halio dykumą Arabų Pusiasalyje, o taip pat - sėkmingai įveikė legendinį 2170 metrų ilgio Pragaro nusileidimą Miurene, Šveicarijoje.

Apie „Land Rover"

„Land Rover" yra Didžiosios Britanijos automobilių gamintojas, įsikūręs Gaidono mieste, Jungtinėje Karalystėje. „Land Rover" specializuojasi keturiais ratais varomų automobilių gamyboje. Nors 1948 metais „Land Rover” vardas buvo panaudotas tik automobilio modelio pavadinimui, per šiuos metus „Land Rover" išaugo į atskirą prekės ženklą, gaminantį „Defender", „Discovery", „Freelander", „Range Rover", „Range Rover Sport" and „Range Rover Evoque" modelių automobilius. Daugiau informacijos apie kompaniją: http://www.landrover.com

Apie „Inchcape"

Jau dešimt metų Lietuvoje veikianti bendrovė „Inchcape Motors" yra didžiausia automobilių prekybos bendrovė šalyje. Lietuvoje ji yra vienintelis įgaliotasis koncerno „Jaguar Land Rover" atstovas. Be „Jaguar" bei „Land Rover" bendrovė atstovauja „Ford", „Hyundai", „Range Rover", „Mazda" ir „Mitsubishi" automobilių gamintojus.

„Inchcape" - viena didžiausių pasaulyje automobilių prekybos bendrovių. 170 metų sėkmingai veikianti 29 pasaulio valstybėse, bendrovė verčiasi naujų ir naudotų automobilių prekyba, prekyba atsarginėmis dalimis, techniniu aptarnavimu, finansavimu ir draudimu. Tarptautinėje rinkoje bendrovė atstovauja net 30 automobilių gamintojų. „Inchcape" siekia tapti labiausiai į klientą orientuota automobilių prekybos kompanija. „Inchcape" akcijomis prekiaujama Londono akcijų biržoje nuo 1958 metų. Įmonėje dirba maždaug 16 300 žmonių, jos centrinė buveinė įsikūrusi Londone.

Daugiau informacijos:

Justė Šataitė