2018-03-08 13:41:40

„Mazda Vision" kupė laimėjo metų koncepcinio modelio rinkimus

„Vision" kupė dizainas laimi jau antrą apdovanojimą

Ženeva/Leverkuzenas, 2018 m. kovo 8 d. Ženevos automobilių parodoje vykusios „Automobilių dizaino nakties" metu ateities modelis „Mazda Vision" kupė paskelbtas metų koncepciniu automobiliu („Concept Car of the Year"). Kiek anksčiau, sausį, Paryžiuje vykusios analogiškos automobilių parodos metu jis pelnė gražiausio koncepcinio automobilio („Most Beautiful Concept Car of the Year") apdovanojimą.

Verdiktą paskelbė komisija, susidedanti iš 18 narių, tarp kurių šiemet buvo ir pasaulinio garso nepriklausomi automobilių dizaineriai.

„Šis laimėjimas - tai dvigubas džiaugsmas ir dvigubas mūsų komandos įvertinimas. „Vision" kupė išreiškia giliausią Japonijos estetikos esmę. Šio prototipo nešamą dizaino kalbą naujuose „Mazda" automobiliuose įkūnysime jau 2019 metais", - žadėjo Ikuo Maeda, „Mazda" vykdantysis direktorius, atsakingas už dizainą ir prekės ženklą.

„Mazda" ateities dizaino viziją įkūnijantis „Vision Coupe" pristatytas praėjusių metų rudenį Tokijo parodoje. „Mazda" KODO - Soul of Motion" dizaino kalbą atstovaujantis prototipas pasižymi japonišku minimalizmu ir vizualiai įgimtu greičio pojūčiu.

Derindamas aptakias keturių durų automobilio proporcijas su kupė automobiliui būdinga nuožulnia salono galine dalimi, „Vision Coupe" atspindi dinamiškumą ir galingo sportinio automobilio jėgą. Japoniška filosofija ir stilistinė harmonija aiškiai matoma tiek automobilio išorėje, tiek viduje. „Vision Coupe" interjeras sukurtas pagal japonišką „ma" (liet. k. „erdvės") filosofiją, būdingą tradicinei „tekančios saulės šalies" architektūrai, kuriančiai trijų dimensijų teikiamo gylio įspūdį.

„Vision Coupe" pavadinimas yra skirtas pagerbti „Mazda" kupė dizaino tradiciją, kuriai pradžią davė tokie modeliai kaip pirmasis koncerno keleivinis automobilis „Mazda R360" bei „Mazda Luce Rotary", dar žinomas kaip „Mazda R130".

Apie „Mazda Motor Corporation"

Japonijos automobilių koncernas „Mazda Motor Corporation" savo veiklą pradėjo kaip kukli „Toyo Cork Kogyo Co. Ltd." bendrovė 1920 metais. Pirmąją transporto priemonę pagamino 1931 metais - tai buvo triratis prekių išvežiojimui skirtas motociklas. Pirmąjį automobilį „Mazda" pagamino 1960-aisiais. 1967 metais pradėjo pirmojo automobilio su rotoriniu varikliu gamybą. Šiuo metu gamina lengvuosius ir komercinius automobilius bei jų komponentus trijose gamyklose Japonijoje, taip pat JAV, Kinijoje, Taivane, Tailande, Filipinuose, Zimbabvėje, Pietų Afrikos Respublikoje, Ekvadore ir Kolumbijoje. Koncerne dirba daugiau nei 38 tūkst. žmonių, jo pardavimai viršija 22 mlrd. eurų.

Apie „Inchcape Motors"

Jau dešimt metų Lietuvoje veikianti bendrovė „Inchcape Motors" yra didžiausia automobilių prekybos bendrovė šalyje. Lietuvoje „Inchcape Motors" atstovauja „Ford", „Hyundai", „Jaguar", „Land Rover",  „Range Rover", „Mazda" ir „Mitsubishi" automobilių gamintojus.

„Inchcape" - viena didžiausių pasaulyje automobilių prekybos bendrovių. 170 metų sėkmingai veikianti 29 pasaulio valstybėse, bendrovė verčiasi naujų ir naudotų automobilių prekyba, prekyba atsarginėmis dalimis, techniniu aptarnavimu, finansavimu ir draudimu. Tarptautinėje rinkoje bendrovė atstovauja net 30 automobilių gamintojų. „Inchcape" siekia tapti labiausiai į klientą orientuota automobilių prekybos kompanija. „Inchcape" akcijomis prekiaujama Londono akcijų biržoje nuo 1958 metų. Įmonėje dirba maždaug 16 300 žmonių, jos centrinė buveinė įsikūrusi Londone.

Daugiau informacijos:

Justė Šataitė