2018-03-09 07:15:37

Vašingtone aptartas Lietuvos bendradarbiavimas su JAV ir pasaulio žydų organizacijomis

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius

Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-03-08

Pranešimas spaudai

Kovo 8 dieną Vašingtone Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitiko su svarbiausių pasaulio ir JAV žydų organizacijų vadovais ir atstovais. Lietuvos ambasadoje Vašingtone tradicija tapusio ministro susitikimo metu aptarti svarbūs tarptautiniai ir dvišalio bendradarbiavimo klausimai: kova prieš antisemitizmą ir kitas neapykantos formas, Irano politika, Artimųjų Rytų taikos procesas, Lietuvos žydų paveldo išsaugojimo aktualijos.

Ministras pasidžiaugė glaudžiais ryšiais ir konstruktyviu bendradarbiavimu su Lietuvos, JAV ir pasaulio žydų bendruomenėmis. Susitikime dalyvavę Amerikos Izraelio Viešųjų ryšių komiteto (AIPAC), Amerikos žydų komiteto (AJC), Nacionalinės koalicijos remiančios Eurazijos žydus (NCSEJ), B'nai B'rith, Pasaulio žydų restitucijos organizacijos (WJRO), Amerikos paveldo išsaugojimo užsienyje komisijos (U.S. Commission for the Preservation of America's Heritage Abroad) bei JAV Holokausto memorialinio muziejaus (USHMM) atstovai pasveikino Lietuvą valstybingumo šimtmečio proga, padėkojo už Lietuvos žingsnius atstatant istorinį teisingumą ir kovojant su antisemitizmu.

Kovo 8 dieną ministro susitikime su „Naujojo Amerikos saugumo centro" (Center for a New American Security) vadove Victoria Nuland aptarti iššūkiai tarptautiniam saugumui, įskaitant ir tebesitęsiančią Rusijos agresiją Ukrainoje, artėjantis NATO Viršūnių susitikimas, tvirtų transatlantinių ryšių ir JAV dėmesio Baltijos regionui svarba.

Lietuvos ministras šiandien taip pat davė interviu „The Wall Street Journal" ir „Foreign Policy" žurnalui bei  „Naujojo Amerikos saugumo centro" podcast'ui Brussels Sprouts.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534

Facebook | Twitter | Flickr | Youtube