2018-03-09 14:02:29

Prezidentė priėmė Kolumbijos ambasadoriaus skiriamuosius raštus

2018-03-09

Penktadienis, kovo 9 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Kolumbijos Respublikos ambasadoriaus Javiero Dario Higueros Įngelio skiriamuosius raštus. Su naujuoju ambasadoriumi šalies vadovė kalbėjo apie augančius dvišalius ryšius, ekonominius saitus bei turizmo, kultūrinių ir mokslo mainų stiprinimą.

Susitikime Prezidentė taip pat aptarė Europos Sąjungos ir Kolumbijos bendradarbiavimą bei Lietuvos ir Kolumbijos stojimo procesą į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (EBPO). Kalbėdama apie saugumo situaciją regione, šalies vadovė išreiškė paramą taikos procesui Kolumbijoje.

Nuo 2016 m. Kolumbijoje dirba mūsų šalies garbės konsulas, o pernai šios valstybės garbės konsulu Lietuvoje paskirtas muzikantas Jurgis Didžiulis. Kolumbijoje gyvena apie 200 lietuvių kilmės asmenų, tarp jų ir buvęs Bogotos universiteto rektorius ir miesto meras Antanas Mockus.

Diplomatinius santykius Lietuva ir Kolumbija užmezgė 1993 metais.

Karjeros diplomatas Javieras Dario Higuera Įngelis yra šeštasis Kolumbijos ambasadorius Lietuvai, turi politikos mokslų išsilavinimą. Nuo 2017 m. eina ambasadoriaus Lenkijoje pareigas, taip pat akredituotas Latvijai, Estijai, Ukrainai ir Bulgarijai.
Prezidentės spaudos tarnyba