2018-03-12 17:01:26

Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas K. Smirnovas dalyvavo Europos merginų futbolo čempionato pristatyme

2018 m. kovo 12 d. pranešimas žiniasklaidai

Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas K. Smirnovas dalyvavo Europos merginų futbolo čempionato pristatymo renginyje

Kovo 12 d. Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas dalyvavo Vilniaus rotušėje vykusiame Europos merginų futbolo čempionato pristatymo renginyje.
K. Smirnovas pasidžiaugė, kad Lietuvos merginų iki 17 metų futbolo rinktinė pateko į finalinį etapą, kuris vyks gegužės 9-21 d. trijuose Lietuvos miestuose - Alytuje, Marijampolėje ir Šiauliuose.
Europos merginų futbolo čempionatą pristatė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius. Lietuvos merginų futbolo rinktinę pasveikino ir palinkėjo sėkmės varžybose Seimo narė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.
Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) paskyrimu šiemet teko garbė Lietuvai organizuoti Europos merginų iki 17 metų futbolo čempionatą. Tai pirmas kartas, kuomet Lietuvoje rengiamos elitinės moterų futbolo varžybos. Jose pirmą kartą dalyvaus ir Lietuvos merginų rinktinė. Moterų futbolas pasaulyje ženkliai populiarėja kaip sveiką laisvalaikio praleidimą skatinanti veikla ir socialinis reiškinys, pabrėžiantis lyčių, rasių, tautų lygybę ir bendruomeniškumą.

Daugiau informacijos:
Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas
Kęstutis Smirnovas
Mob. 8 668 42 137