2018-03-12 17:17:12

L. Linkevičius aptarė Lietuvos ir Airijos santykių plėtros galimybes bei ES darbotvarkės klausimus

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius

Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-03-12

Pranešimas spaudai

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius kovo 12 dieną susitikime su Airijos Parlamento Jungtinio Užsienio reikalų, prekybos ir gynybos komiteto pirmininku Brendanu Smithu aptarė aktualiausius dvišalius, Europos Sąjungos ir Rytų kaimynystės darbotvarkės klausimus.

„ES šalių solidarumas būtinas derybose dėl Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES, taip pat siekiant išlaikyti sankcijas Rusijai ir paramos Ukrainos reformoms klausimais, jeigu norime, kad Europos Sąjunga gebėtų spręsti šiandien iškylančius politinius, ekonominius ir saugumo iššūkius", - sakė užsienio reikalų ministras.

Susitikime taip pat aptarti Lietuvos ir Airijos dvišaliai ryšiai. L. Linkevičius akcentavo dvišalių santykių plėtros potencialą ekonominėje, švietimo, mokslo, universitetų ir studentų mainų srityse.

Airijos Parlamento Jungtinio Užsienio reikalų, prekybos ir gynybos komiteto pirmininkas B. Smithas Lietuvoje lankosi kovo 10-13 dienomis. Jis dalyvavo iškilmingame Kovo 11-osios Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjime Seime, susitinka su Krašto apsaugos ministerijos, Seimo komitetų atstovais.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534

Facebook | Twitter | Flickr | Youtube