2018-03-13 12:33:55

Pranešimas žiniasklaidai
2018-03-13
Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo taryba išrinko naują pirmininkę
 Šiandien, kovo 13d.  Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo (toliau - Fondas) naujos kadencijos taryba įstatymo nustatyta tvarka rinko Fondo tarybos pirmininką (-ę). Buvusi Fondo tarybos pirmininkė Danguolė Skarbalienė dėl asmeninių priežasčių atsisakė kandidatuoti antrajai kadencijai.
Fondo tarybos pirmininke slaptu balsavimu buvo išrinkta Vaiva Žukienė. Vaiva Žukienė yra Visuomenės informavimo etikos komisijos pirmininkė, o į Fondo tarybą ją delegavo elektroninės žiniasklaidos asociacijos. Naujoji Fondo pirmininkė buvo viena iš Fondo steigėjų 1998 m., turi didelę patirtį Fondo veikloje, nes anksčiau jau buvo renkama pirmininkauti Fondo tarybai.
Fondo direktorius po posėdžio pasveikino naująją tarybos pirmininkę. Fondo tarybos ir jos pirmininkės kadencija - trys metai. Fondo taryboje - septyni nariai. Jie deleguojami Visuomenės informavimo įstatymo 28 str. nustatyta tvarka. Fondo dalininkų susirinkimas š.m. kovo 7 d. patvirtino naujos kadencijos tarybos narius. Dalininkų susirinkimas taip pat pritarė Fondo administracijos parengtiems siūlymams Seimui dėl Fondo veiklos teisinių sąlygų tobulinimo.
Fondo siūlymams, kurie kovo 8d. buvo įteikti Seimo Kultūros komitetui, taip pat pritarė ir Lietuvos meno kūrėjų asociacija.

Gintaras Songaila
Fondo direktorius