2018-03-13 15:29:40

Užsienio reikalų ministras lankysis Jungtinėje Karalystėje

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
     Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-03-13

Pranešimas spaudai

Užsienio reikalų ministras lankysis Jungtinėje Karalystėje

Kovo 14-16 dienomis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius su darbo vizitu lankysis Jungtinėje Karalystėje, kur susitiks su JK užsienio reikalų sekretoriumi Borisu Johnsonu, Parlamento užsienio reikalų ir žvalgybos komitetų pirmininkais, parlamentinės grupės ryšiams su Lietuva nariais, JK ministrės pirmininkės patarėju užsienio politikos klausimais. Susitikimų metu bus aptarti Lietuvos ir Jungtinės Karalystės dvišaliai santykiai, saugumo ir gynybos klausimai, situacija Rusijoje, Rytų Ukrainoje, ES Rytų kaimynystėje.

„Jungtinė Karalystė yra viena artimiausių mūsų sąjungininkų saugumo ir gynybos srityje. Susitikime su užsienio reikalų sekretoriumi Borisu Johnsonu ketinu pabrėžti, kad Lietuva vertina Jungtinės Karalystės indėlį į Baltijos šalių saugumą. Mus vienija bendros vertybės ir supratimas, kad turime dirbti kartu sprendžiant saugumo iššūkius", - sakė L. Linkevičius.

Užsienio reikalų ministras taip pat susitiks su Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomene, dalyvaus Kovo 11-osios minėjime Lietuvos ambasadoje Londone.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube