2018-03-14 13:01:18

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariams – garbingi apdovanojimai iš Premjero rankų

2018 m. kovo 14 d., Vilnius. Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų narys - UAB „Lisiplast“ šiandien gavo garbingą apdovanojimą kaip viena geriausių Lietuvos įmonių, praėjusiais metais labiausiai prisidėjusių prie šalies ūkio augimo ir eksporto plėtros.  Už svarų indėlį stiprinant šalies ūkį Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos garbės ženklas įteiktas ir ilgamečiam Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentui Rimvydui Jasinavičiui.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos jau 17 kartą organizuojamų apdovanojimų „Lietuvos eksporto prizas 2017“ metu šiandien buvo pagerbtos sėkmingos, unikalia produkcija bei veržlumu užsienio rinkose 2017 metais pasižymėjusios Lietuvos įmonės bei jų vadovai. Apdovanojimus UAB „Lisiplast“ vadovams ir kitų įmonių atstovams išdalijo šalies premjeras Saulius Skvernelis.

Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Čekijos bei Slovakijos įmonėms plastiko pakuotes teikiančios įmonės UAB „Lisiplast“ eksporto apimtys pernai sudarė 5,2 mln. Eur, o lyginant su 2016 m. rodikliais, išaugo beveik penktadaliu. Šios įmonės pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro 86 proc. visų pardavimo pajamų. Tai vienintelis tokio pobūdžio pakuotės maisto produktams gamintojas Lietuvoje.

Už sėkmingus praėjusius metus Lietuvos eksporto prizas įteiktas taip pat ir šioms bendrovėms: plieno įrangos profesionalioms virtuvėms, prekybiniams tinklams gamintojams UAB „Novameta“, pieno produktų gamintojams ir tiekėjams AB „Vilkyškių pieninės“ įmonių grupei, augalinės žemės ūkio produkcijos tiekėjams AB „Linas Agro” ir aukštos kokybės dviračių gamintojams UAB „Baltik vairas“.

Apdovanojimų ceremonijoje už svarų indėlį stiprinant šalies ūkį  Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos garbės ženklais – sidabrinėmis „Darbo žvaigždėmis“ taip pat įvertinti ir nusipelnę šalies regionų verslininkai bei asmenys, kurie labiausiai prisidėjo prie verslo sąlygų gerinimo. Šis apdovanojimas įteiktas ilgamečiam Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentui Rimvydui Jasinavičiui, AB „YIT Kausta“ įmonių grupės generaliniam direktoriui Kęstučiui Vanagui, UAB „Grūdoteka“, „Friedricho pasažas“ direktoriui ir savininkui Aidui Kaveckiui, UAB „Šiaulių vandenys“ generaliniam direktoriui Jonui Matkevičiui ir AB „Lietkabelis“ generaliniam direktoriui Sigitui Gailiūnui.

Specialiu prizu buvo apdovanota ir Lietuvos metų verslininkė. Ja tapo šilkografijos spaustuvės UAB „Laurema“ vadovė Jūratė Kasperavičienė.

Iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo ir šalies verslininkus pagerbė Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, Europos prekybos ir pramonės rūmų asociacijos Eurochambres generalinis sekretorius Arnaldo Abruzzini, Lietuvos Respublikos Seimo nariai, Lietuvos Respublikos ministerijų, šalies Prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovai ir šalies savivaldybių merai.

Daugiau informacijos:

Darius Buta

Darius.Buta@cci.lt

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai

T. Kosciuškos g. 30, LT - 01100 Vilnius

www.cci.lt

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai  - tai platus Lietuvos verslo atstovų tinklas ir bendruomenė, šiandien vienijanti beveik 500 Lietuvos įmonių iš įvairių verslo sektorių.

Rūmų misija – atstovauti verslo interesams valstybės ir regioninės valdžios institucijose, taip pat teikti verslo įmonėms reikalingas paslaugas.

Vilniaus PPAR kartu su Alytaus ir Ukmergės filialais yra verslo bendruomenę jungianti organizacija Lietuvoje, veikianti, pagal LR prekybos, pramonės ir amatų rūmų įstatymą.

Pasitelkdami šiuolaikinę vadybą, technologijas ir žmogiškąsias kompetencijas, Rūmai siekia tapti viena iš pažangiausių, stipriausių ir lyderiaujančių verslo bendruomenių Lietuvoje, kurios pagrindiniai tikslai:

• stiprinti įmonių konkurencingumą;

• gerinti verslo aplinką;

• burti ir stiprinti verslo bendruomenę;

• kurti darnią ir harmoningą visuomenę.