2018-03-14 15:01:32

Pranešimas žiniasklaidai
2018-03-14, Vilnius

„Energijos tiekimas", 2017 m. aktyviai plėtęsis užsienyje, veikė pelningai

„Lietuvos energijos" įmonių grupei priklausančio elektros energijos tiekėjo „Energijos tiekimas" pajamos 2017 m. sudarė 78,1 mln. Eur ir buvo 7,6 proc. mažesnės nei 2016 m., o grynasis pelnas pernai siekė 4,9 mln. Eur. Didžiausią įtaką finansinių rodiklių pokyčiui darė sumažėjusios elektros pardavimo maržos Lietuvos rinkoje ir investicijos į plėtrą kaimyninėse šalyse.

„Energijos tiekimo" generalinis direktorius Vidmantas Salietis aiškina, kad bendrovė pernai įgyvendino svarbų tikslą - pradėjo didmeninę prekybą elektros energija Lenkijoje. Šis tikslas buvo pasiektas praėjus vos 9 mėnesiams nuo „Lietuvos energijos” valdybos pritarimo plėtrai. Taip pat pernai buvo reikšmingai padidinta užimama rinkos dalis Latvijoje.

„Balandį „Lietuvos energijos" valdyba pritarė veiklos plėtrai ir jau po dviejų mėnesių Lenkijoje buvo įregistruota antrinė „Energijos tiekimo" įmonė „Geton Energy" bei buvo pradėta rinkti vietinių profesionalų komanda. Spalį gavome prekybos licenciją, o gruodį jau prekiavome Lenkijos TGE biržoje. Didmeninėje rinkoje jau sėkmingai prekiaujame Skandinavijos šalyse, todėl turime pagrindo tikėtis teigiamos investicijų grąžos ir Lenkijoje. Be to, praėjusiais metais sėkmingai augome ir Latvijoje, kur šiuo metu užimame dešimtadalį mažmeninės rinkos", - apie aktyvią plėtrą užsienyje pasakoja V. Salietis.

„Energijos tiekimas" 2017 m. Nasdaq Commodities biržoje suprekiavo 8,7 teravatvalandės (TWh) elektros energijos, o Lietuvoje galutiniams energijos vartotojams pardavė 1,6 TWh energijos.

Augant iš atsinaujinančių išteklių pagaminamos energijos poreikiui, bendrovė savo klientams pasiūlė naują paslaugą - „Žalią elektros energiją". „Energijos tiekimas" nuo 2012 m. taip pat prekiauja „Žalia lietuviška energija" - iš Lietuvoje esančių atsinaujinančių energijos išteklių pagaminta elektros energija. Bendras „žalios" energijos vartotojų skaičius „Energijos tiekimo" portfelyje pernai išaugo daugiau nei tris kartus.

Apie Energijos tiekimas UAB:

Energijos tiekimas UAB priklauso didžiausiai šalyje energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija" ir yra didžiausia lietuviško kapitalo elektros energijos prekybos bei tiekimo bendrovė. Bendrovė yra pritraukusi didžiausią klientų skaičių laisvoje elektros energijos rinkoje, kuris šiuo metu viršija 6 tūkst. Nuo 2016 m. bendrovė pradėjo vykdyti elektros energijos bei išvestinių finansinių priemonių prekybą Baltijos ir Skandinavijos šalių didmeninėse rinkose bei teikti balansavimo, portfelio valdymo ir elektrinių darbo optimizavimo paslaugas. „Energijos tiekimas" yra vienintelis sertifikuotos elektros energijos, pagamintos Lietuvoje iš atsinaujinančių išteklių, tiekėjas. Nuo 2013 m. vasaros „Energijos tiekimas" veiklą vykdo Latvijoje bei Estijoje o nuo 2017 m. birželio mėn. ir Lenkijoje. Šiose rinkose „Energijos tiekimo" dukterinės įmonės veikia „Geton Energy" pavadinimu.

Daugiau informacijos:
Energijos tiekimas UAB