2018-03-14 17:48:38

Investuota daugiau kaip 1,3 mlrd. eurų ES fondų lėšų

Iki 2018 m. sausio 31 d. projektams buvo skirta daugiau kaip 3 mlrd. eurų, o išmokėta beveik penktadalis Lietuvai skirtų ES fondų lėšų, teigiama 2014-2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programos įgyvendinimo ketvirtinėje ataskaitoje. Šiandien Finansų ministerijos ekspertai ją pristatė LR Vyriausybėje. Joje taip pat rašoma, jog deklaruotų Europos Komisijai ES fondų lėšų suma artėja prie 1 mlrd. eurų.

„Ženkliai padaugėjo paskelbtų kvietimų ir ES lėšomis finansuojamų projektų. Tai sudaro galimybę išmokėti daugiau ES fondų lėšų ateityje. Ministerijos turėtų stengtis, jog šios galimybės būtų efektyviai išnaudotas", - teigė finansų viceministrė Loreta Maskaliovienė.

Pasak finansų viceministrės, 2018 m. pradžia nuteikia optimistiškai. Per pirmus du mėnesius jau išmokėjome beveik 50 mln. eurų ES fondų lėšų.

Siekdama sumažinti rizikas bei paskatinti ES fondų lėšų investavimą Finansų ministerija teikia rekomendacijas ministerijoms.