2012-08-23 14:27:17

Rinkos ekspertai įvertino "airBaltic" pasiekimus

2012 m. rugpjūčio 23 d.

Šiandien prestižinis aviacijos žurnalas トAir Transport World" įvertino sėkmingą トairBaltic" persitvarkymą. Pasauliniame leidinyje pažymima, jog Baltijos šalių oro bendrovė parodė geresnius nei tikėtasi rezultatus.

トAir Transport World" publikacijoje pastebimos ir sėkmingai įgyvendintos sąnaudų mažinimo priemonės, ir siekis atnaujinti lėktuvų parką. Liepą トairBaltic" ir トBombardier" pasirašė ketinimo įsigyti 10 modernių トBombardier CS 300" lėktuvų aktą. Šie lėktuvai padės dar labiau padidinti bendrovės efektyvumą.

トairBaltic" skelbdama 2012 m. pirmojo pusmečio rezultatus patikino, kad verslo keitimo programa トairBaltic ReShape" įgauna pagreitį ir bendrovė tiki savo perspektyvomis.

トTikime kompanijos ateitimi, nes restruktūrizacijos programa トairBaltic ReShape" kiekvieną mėnesį duoda vis geresnių rezultatų. Jeigu įgyvendinsime visas トReShape" iniciatyvas taip, kaip esame suplanavę, 2012 m. finansiniai rezultatai turėtų būti 50 mln. latų (248 mln. litų) geresni nei 2011-aisiaisヤ, - sakė トairBaltic" generalinis direktorius Martinas Gaussas.

Šį sausį-birželį, palyginus su atitinkamu periodu 2011 m., bendrovės rezultatai pagerėjo 50 procentų - daugiau, nei numatyta pagal トairBaltic ReShape" programą. Per pirmuosius šešis šių metų mėnesius トairBaltic" surengė 23.750 skrydžių - 15 proc. mažiau nei per atitinkamą laikotarpį pernai (27.919 skrydžiai). Pirmąjį 2012 m. pusmetį トairBaltic" taip pat pavyko pagerinti savo efektyvumą - lėktuvų vietų užimtumas pagerėjo 1 proc. iki 72 proc., bendrovė skraidino 1,41 mln. keleivių. Per pirmąjį pusmetį トairBaltic" gavo 104,7 mln. latų (519 mln. litų) pajamų - 8 proc. daugiau nei 2011 m. sausį-birželį. RASK rodiklis - pajamos iš vienos lėktuvo vietos vienam nukeliautam kilometrui - šį 2012 sausio-birželio laikotarpį buvo 11 proc. didesnis nei atitinkamą laikotarpį pernai.

Anksčiau šiais metais oro bendrovė paskelbė verslo keitimo planą トairBaltic ReShape", kuriuo siekia sugrąžinti oro bendrovės pelningumą ir užtikrinti tvarią plėtrą ateityje Rygoje, per kurią sujungia Baltijos regioną su Europos, Viduriniųjų Rytų ir Rusijos/NVS šalių miestais. トairBaltic ReShape" apibrėžia vežėjo būsimą plėtrą, įskaitant lėktuvų parko modernizavimą, išlaidų optimizavimą, veiklos efektyvumą, pajamų didinimą ir skrydžių tinklo pagerinimus. Įgyvendindama naują planą, トairBaltic" per 2012-2016 metus ketina pasiekti 330 milijonų latų (apie 1,632 mlrd. litų) augimą. Pagal トairBaltic ReShape" programą, oro bendrovė turėtų tapti pelninga 2014 metais.

トairBaltic" skraido į daugiau kaip 60 Europos, Skandinavijos, Rusijos, NVS šalių ir Viduriniųjų Rytų miestų. Lietuvoje トairBaltic" vykdo skrydžius iš trijų Lietuvos oro uostų - Vilniaus, Kauno ir Palangos.

Visą  トAir Transport World" publikaciją galite rasti čia: http://atwonline.com/airline-finance-data/news/restructured-airbaltic-readies-privatization-0822

トairBaltic" nuotraukos: http://www.airbaltic.com/public/downloads.html
Apie トairBaltic":
トAir Baltic Corporation" (airBaltic) yra uždara akcinė bendrovė, įkurta 1995 metais. Pagrindinis  oro bendrovės akcininkas - Latvijos valstybė, valdanti 99,8 proc. akcijų. Šiuo metu トairBaltic" lėktuvų parką sudaro 34 lėktuvai: šeši トBoeing 737-500", aštuoni トBoeing 737-300", du トBoeing 757-200", dešimt トFokker 50" lėktuvų ir aštuoni トBombardier Q400 NextGen". トairBalticヤ siūlo tiesioginius skrydžius iš trijų Baltijos šalių sostinių: Vilniaus, Rygos ir Talino. 2010 m. oro bendrovei トairBaltic" įteiktas specialus pasaulinio apdovanojimo トThe Budgies World Low Cost Airline Awards"prizas, kuriuo pripažinti トairBaltic" kaip hibridinės oro bendrovės pasiekimai. トairBaltic" taip pat pelnė 2009/2010 metų oro bendrovės vardą (Gold Award), kurį suteikė Europos regioninių oro bendrovių asociacija. トairBaltic" gavo ir pasaulinį apdovanojimą už verslo restruktūrizavimą - トPhoenix Award 2010".

Daugiau informacijos:
Janis Vanags, Vice President Corporate Communications