2018-04-10 15:11:11

Ketvirtadienį – išskirtinė galimybė susipažinti su mokinių atliekamais moksliniais tyrimais

Balandžio 12 d. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre (Žirmūnų g. 1 B, Vilnius) laukiami visi, besidomintys mokslu. Čia vyks Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinis etapas. Būrys jaunųjų mokslininkų pristatys savo atliekamus tyrimus ir varžysis dėl galimybės atstovauti Lietuvai tarptautiniame konkurse, kuris 2018 m. rugsėjo mėnesį vyks Dubline.

25 mokslininkų komisijos atrinkti mokinių darbai bus pristatomi stendiniais pranešimas. Atvykusieji į konkursą turės galimybę sužinoti, kokias problemas sprendžia jaunieji mokslininkai ir kokius išradimus tikisi sukurti, kokios idėjos jiems aktualios ir įdomios.

Su jaunųjų mokslininkų darbais susipažinti galima balandžio 12 d. nuo 11.30 iki 17 val. (pietų pertrauka 13.30–14.30). Įėjimas laisvas.

Nugalėtojų apdovanojimas – balandžio 13 d. 11 val. Švietimo ir mokslo ministerijos Ovaliojoje salėje (A. Volano g. 2, Vilnius).

Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkursas (European Union Contest for Young Scientists – EUCYS) – prestižinis konkursas, kuriame dalyvauja 14–21 m. amžiaus jaunimas ne tik iš Europos šalių, bet ir iš JAV, Kanados, Kinijos, Korėjos, Turkijos ir kt. Mūsų šalies mokiniai šiame konkurse yra iškovoję 21 prizą.

Konkursas gabiems mokiniams ir studentams suteikia unikalią galimybę ne tik susipažinti su savo bendraamžių atliekamais tyrimais ir kuriamais išradimais, bet ir dalintis patirtimi bei varžytis tarpusavyje. Konkursu siekiama skatinti jaunus žmones siekti karjeros mokslo ir technologijų srityje.

Nacionalinį ES jaunųjų mokslininkų etapą organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Darbus vertina, mokinius konsultuoja šalies universitetuose ir mokslo centruose dirbantys mokslininkai. Vertinamas pateikto darbo originalumas, moksliškumas, profesionalumas ir kruopštumas, tyrimo metodikos naujumas, savarankiškumas, darbo tęstinumas, darbo vizualinis pateikimas bei gebėjimas darbo tema diskutuoti su komisijos nariais.

Tarp ES jaunųjų mokslininkų konkurso dalyvių ir laimėtojų – ne vienas garsiausių pasaulio universitetų absolventas. Konkursas padeda rinktis mokslininko profesiją, buvę konkurso dalyviai šiandien plėtoja savo mokslinius tyrimus mikrobiologijos, biochemijos, biotechnologijų, medicinos, duomenų analizės ir kitose srityse, dirba Lietuvos ir pasaulio universitetuose ir mokslo centruose.

Daugiau informacijos apie konkursą:

Viktorija Kalaimaitė

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Informavimo, bendradarbiavimo ir veiklos analizės skyrius

viktorija.kalaimaite@lmnsc.lt

LT-09101, Žirmūnų g. 1B, Vilnius