2018-04-12 10:18:57

Pranešimas žiniasklaidai
2018 balandžio 12 d.

„AUGA group" rinkai pristatė ekologiškus kiaušinius
Praėjusių metų pabaigoje pirmuosius Lietuvoje ekologiškus broilerius užauginusi bendrovė „AUGA group" šį pavasarį rinkai pristatė ir ekologiškus kiaušinius.
Kiaušinius dedančios vištos laikomos dviejose mobiliose paukštidėse, įkurtose „AUGA Lankesa" žemės ūkio bendrovės pievose Jonavos rajone.
„Pernai sėkmingai užauginę ir rinkai pradėję tiekti ekologišką vištieną nusprendėme „AUGA" prekių ženklu pažymėtų produktų asortimentą praplėsti ir kiaušiniais. Pastaruoju metu vartotojai kiaušinių kokybei, skoninėms savybėms ir dedeklių gerovei ėmė skirti labai didelį dėmesį. Įrengę pirmąsias Lietuvoje tokio tipo modernias paukštides galime užtikrinti, kad vištos būtų auginamos geriausiomis sąlygomis, o jų dedami kiaušiniai turėtų visas geriausias savybes", - sako Gediminas Judzentas, „AUGA group" rinkodaros vadovas.
Mobilios paukštidės, kuriuose vištos deda ekologiškus kiaušinius, periodiškai perkeliamos vis į kitą pievos dalį su šviežiai sužėlusia žole. Vištos visą laiką turi pakankamai natūralaus maisto, mat laisvai vaikščiodamos po pievas gali lesti čia augančius augalus.
Paukščiai taip pat lesinami grupės ūkiuose užaugintais ekologiškais kviečiais, žirniais, pupomis, įvairiomis daržovėmis, kuriose gausu vitaminų ir maistinių medžiagų.
Kaip ir auginant viščiukus broilerius, šioje paukštininkystės fermoje nenaudojami jokie cheminiai preparatai, augimo hormonai, GMO pašarai, antibiotikai.
Visuose paukštininkystės ūkiuose naudojama žalioji elektros energija, kurią gamina šalia įrengtos saulės jėgainės.
Ekologiški kiaušiniai Lietuvoje iki šiol buvo gana reti, juos gamino vos keli ūkininkų ūkiai. Europoje ekologiški kiaušiniai sudaro 4,5% visos kiaušinių rinkos, tačiau ši dalis pastaruoju metu sparčiai auga.
Vokietijoje, vienoje didžiausių ekologiškų produktų rinkų, 2017 metais ekologiškų kiaušinių pardavimai augo 8%, kai bendrai visa kiaušinių produkcija padidėjo vos 1,3%. Ekologiškų kiaušinių rinka šioje šalyje šiuo metu jau sudaro 13,5% visos kiaušinių rinkos.
Ekologiškų „AUGA" kiaušinių jau galima rasti prekybos tinklo „Maxima" parduotuvėse.

Apie „AUGA group":
AB „AUGA group" yra viena didžiausių Europoje ekologiško maisto bendrovių, veikianti principu „nuo lauko iki lentynos". Įmonių grupė ekologiškai sertifikuotose žemėse plėtoja tvarų, naujomis technologijomis paremtą žemės ūkio modelį, apimantį augalininkystę, gyvulininkystę, paukštininkystę ir grybų auginimą. Naudodama nuosavus ir kontraktuotus gamybinius pajėgumus, iš savo užaugintų žaliavų įmonė gamina gausų ekologiškų produktų asortimentą galutiniam vartotojui bei tiekia rinkai  žaliavinius produktus. Grupės įmonėse dirba daugiau nei 1 200 darbuotojų. „AUGA group" akcijomis prekiaujama Vilniaus ir Varšuvos akcijų biržose.