2018-04-12 11:15:47

Seimo LSDP frakcijos pranešimas: „Socialdemokratai žengia B. Markausko apkaltos arba interpeliacijos link"

2018 m. balandžio 12 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija kviečia žemės ūkio ministrą Bronių Markauską į Seimą atsakyti į klausimus. Žemės ūkio ministrui bandant paaiškinti situaciją dėl jo šeimos ūkininkavimo svetimoje žemėje kyla vis daugiau klausimų.
„Ministras davė priesaiką sąžiningai tarnauti Lietuvai ir jos žmonėms. Tai tegu sąžiningai iš Seimo tribūnos atsako, ar sąžininga be savininko leidimo ūkininkauti jo žemėje ir dar už tai gauti išmokas", - sako Algirdas Sysas.
Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūno Juozo Oleko teigimu, šios ministro B. Markausko žemių istorijos paviešinimo metu paaiškėjo, kad toks ūkininkavimo modelis be leidimo - populiarus dalykas, bet klausimas, ar toleruotinas. „Jeigu ministras pats naudojosi tokiu žemdirbystės be leidimų modeliu ir patvirtino, kad taip daro daugelis ūkininkų - ar tai reiškia, kad ir toliau egzistuos ir bus leidžiama tokia tvarka Lietuvoje", -klausia Seimo narys.
Žemės ūkio ministras Seime turės atsakyti į socialdemokratų pateiktus klausimus. Frakcija neatmeta tikimybės, jeigu ministro B. Markausko atsakymai netenkins Seimo narių - bus inicijuojama interpeliacijos arba apkaltos ministrui procedūra.

Daugiau informacijos:
Irmina Frolova-Milašienė