2018-04-12 11:20:44

Valdančiosios daugumos atstovas M. Puidokas diskredituoja Lietuvą tarptautinės bendruomenės akyse

Pranešimas spaudai
2018 m. balandžio 12 d.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija smerkia Seimo valdančiosios valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos, Seimo NATO Parlamentinės Asamblėjos (PA) delegacijos nario Mindaugo Puidoko poelgį išplatinti laišką, kuris tiek savo turiniu, tiek pasirinktais adresatais diskredituoją Lietuvą mūsų NATO partnerių ir visos tarptautinės benudomės akyse, visoms NATO PA delegacijoms, taip pat NATO generaliniam sekretoriui. Tokį parlamentaro poelgį galima vertinti kaip informacinio karo prieš Lietuvą elementą, naudingą tik Kremliui.
TS-LKD frakcija kreipsis į Seimo Pirmininką, kad įvertintų susidariusią situaciją ir apie sprendimus informuotų visus adresatus, kuriems minėtas laiškas buvo išsiųstas.
 „Pirmiausia norime pabrėžti, kad Seimo narė Rasa Juknevičienė NATO PA atstovauja visam Lietuvos Respublikos Seimui. Savo frakcijos atstovės patirtimi ir kompetencija visiškai pasitikime. Dar daugiau - Lietuvos parlamentarė buvo išrinkta NATO PA Prezidente, kas dar kartą patvirtino jos patikimą įvaizdį tarptautinėje bendruomenėje. Tokios situacijos mūsų delegacijų istorijoje dar nė karto nėra buvę, nors vidaus politikoje būdavo labai karštų ir sudėtingų diskusijų. Todėl mes smerkiame tokį Seimo nario M. Puidoko poelgį ir vertiname jį kaip Lietuvos diskreditavimą", - pažymėjo TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius  Landsbergis.

Seimo TS-LKD frakcijos
Viešųjų ryšių grupė