2018-04-12 15:43:22

Lietuvos verslininkių ir politikių misija pradėjo darbą Maroke

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų
pranešimas spaudai

Lietuvos verslininkių ir politikių misija pradėjo darbą Maroke
2018 m. balandžio 12 d., Vilnius. Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai (toliau - Rūmai) informuoja, kad  šiandien darbą pradėjo šiuo metu Maroke besilankanti Lietuvos verslininkių ir politikių - Seimo narių delegacija. Tai pirmoji tokia misija į Maroka, kurią surengė Rūmų viceprezidentė Laura Kovaliovaitė kartu su Maroko Karalystės ambasada ir Maroko Karalystės garbės konsulatu Lietuvoje.
Šios misijos tikslas - užmegzti glaudesnius santykius su moterų verslininkių organizacijomis, su organizacijomis, kurios kovoja už lygias teises ir pasidalinti gerąja mūsų patirtimi.
Šiandien Lietuvos verslininkių ir politikių delegacija Kasablankos Technoparke susitinka su Maroko verslininkių vadovių asociacija, vėliau numatytas verslo forumas ir B2B kontaktų renginys su Maroko verslo konfederacijos nariais.
Rytoj Lietuvos delegaciją priima Maroko Karalystės Parlamento pirmininkas, bus surengta diskusija su organizacijomis, kurios rūpinasi lygių teisių užtikrinimu.
„Maroko ambasadorė J.E. ponia Raja Ghannam, kuri savo veikla skatina Maroko moteris užimti tvirtas pozicijas darbo rinkoje, imtis nuosavo verslo, jau keletą metų brandino idėją suorganizuoti Lietuvos verslo moterų ir politikių misiją į Maroką. Mūsų bendros veiklos ir pasitikėjimas leido šią idėją realizuoti. Džiugu, kad galime savo verslo patirtimi ir gerosiomis praktikomis pasidalinti su Maroko verslininkėmis, Parlamento atstovais", - pasakoja Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentė L. Kovaliovaitė.
Lietuvos delegacijoje - žinomos Vilniaus verslininkės, Rūmų narės, įmonių vadovės, savo sričių ekspertės: Laura Kovaliovaitė (Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentė, MB  Kokybės klubas), Irena Jokšienė (UAB ODA LT), Agnė Kalnutė (UAB ODA LT), Rūta Bilkštytė (UAB „Fidexpert"), Rasa Radovičienė (UAB „Logvila"), Ieva Adomatytė - Subačienė (MB Valdymo inovacijų agentūra), Kristina Aleknienė (UAB Inova Experts), Lina Liutvinienė (PĮ Ankstyvosios intervencijos centras, CEO), Vytautė Racevičienė (Ladies Circle Lithuania, MB Klinika „Grybo 17"), Eglė Matuizaitė (Advokatų kontora „Matuizaite and Partners"), Irena Bagdonaitė (UAB Textile and fashion), Aistė Rudžinskytė (Prekės ženklas „Shine in Rain"), Rima Aleliūnienė (UAB Pauluma), p. Angelija Zokaitienė, p. Danguolė Gailienė. Delegacijoje - LR Seimo narės Rūta Miliūtė, Aušrinė Norkienė, Rimantė Šalaševičiūtė, Monika Navickienė ir Radvilė Morkūnaitė - Mikulėnienė.
Misiją padėjo įgyvendinti Maroko garbės konsulas L. Aldonis.

Daugiau informacijos:
Darius Buta
Darius.Buta@cci.lt
Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai
T. Kosciuškos g. 30, LT - 01100 Vilnius
www.cci.lt

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai  - tai platus Lietuvos verslo atstovų tinklas ir bendruomenė, šiandien vienijanti beveik 500 Lietuvos įmonių iš įvairių verslo sektorių.
Rūmų misija - atstovauti verslo interesams valstybės ir regioninės valdžios institucijose, taip pat teikti verslo įmonėms reikalingas paslaugas.
Vilniaus PPAR kartu su Alytaus ir Ukmergės filialais yra verslo bendruomenę jungianti organizacija Lietuvoje, veikianti, pagal LR prekybos, pramonės ir amatų rūmų įstatymą.
Pasitelkdami šiuolaikinę vadybą, technologijas ir žmogiškąsias kompetencijas, Rūmai siekia tapti viena iš pažangiausių, stipriausių ir lyderiaujančių verslo bendruomenių Lietuvoje, kurios pagrindiniai tikslai:
" stiprinti įmonių konkurencingumą;
" gerinti verslo aplinką;
" burti ir stiprinti verslo bendruomenę;
" kurti darnią ir harmoningą visuomenę.