2018-04-12 18:56:04

Pirmajame Lietuvos - Saudo Arabijos verslo forume sutarta dėl dvišalių verslo ryšių skatinimo

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius

Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-04-12

Pranešimas spaudai

Balandžio 12 dieną Rijade, Saudo Arabijos sostinėje, surengtas pirmasis Lietuvos-Saudo Arabijos verslo forumas, kuriame pasirašytas Supratimo memorandumas, skirtas dvišalių verslo ryšių tarp abiejų šalių skatinimui.

Verslo forumo, kuriame dalyvavo Saudo Arabijos Pramonės ir prekybos rūmų tarybos generalinis sekretorius Dr. Saud Al Mashari, maisto ir žemės ūkio produkcijos, atsinaujinančių išteklių, medienos ir baldų, sveikatos priežiūros kompanijos sveikino Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, kuris kartu su Žemės ūkio ministerijos, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, VŠĮ „Versli Lietuva" atstovais bei verslo delegacija lankosi Saudo Arabijos Karalystėje šios šalies užsienio reikalų ministro Adelio Al-Jubeiro kvietimu.

Memorandumas pasirašytas tarp VšĮ "Versli Lietuva" ir Saudo Arabijos Pramonės ir prekybos rūmų tarybos. Tikimasi, kad jis padės toliau plėtoti tiesioginius abiejų šalių verslo organizacijų ryšius, rengti verslo misijas.

Vizito Rijade metu taip pat surengti darbiniai susitikimai Saudo Arabijos Prekybos ir investicijų ministerijoje bei Maisto ir vaistų tarnyboje. Prekybos ir investicijų ministerijoje buvo aptarti potencialaus bendradarbiavimo sektoriai, ekonominių organizacijų vaidmuo, dalyvavimas tarptautinėse verslo mugėse. Maisto ir veterinarijos tarnyboje buvo aptartos galimybės išduoti Lietuvos maisto produktų importui į Saudo Arabiją reikalingus sertifikatus.

2017 metais Lietuvos ir  Saudo Arabijos prekybos apyvarta buvo 382,4 mln. eurų.

2017 metais Lietuvos eksportas į Saudo Arabiją sudarė 171,6 mln. eurų, ir, palyginus su 2016 metais, augo apie 15 proc.  2017 metais Lietuvos importas iš Saudo Arabijos sudarė 210,8 mln. eurų ir augo 116 proc.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534

Facebook | Twitter | Flickr | Youtube