2018-04-13 15:20:02

Svarbesni ŠMM balandžio 16 d. - balandžio 20 d. renginiai

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJA
KOMUNIKACIJOS SKYRIUS

Juridinių asmenų registras, kodas 188603091, A.Volano g. 2/7, LT-01516 Vilnius, tel.: (8 5) 219 1225,
(8 5) 261 2077, faks. (8 5) 261 2077, el. p. smmin@smm.lt , http://www.smm.lt,
atsisk. sąsk. Nr. LT30 7300 0100 0245 7205 AB „Swedbankas", kodas 73000
_______________________________________________________________________________________________________________

ŽINIASKLAIDAI          2018 -04-13   Nr. 7.1.14-VI-21

Svarbesni balandžio 16 d. - balandžio 20 d. renginiai

Balandžio 16 d. 10 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė Vyriausybėje dalyvaus Strateginių projektų portfelio komisijos posėdyje, per kurį bus pristatytas valstybės svarbiausių reformų paketas.

Balandžio 17 d. 11 val. Švietimo ir mokslo ministerijoje (A. Volano g. 2, Vilnius) ministrė Jurgita Petrauskienė įteiks padėkos raštą Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos nariui Gintautui Kazlauskui. Valstybės atkūrimo šimtmečio proga Lietuvos mokykloms jis padovanojo 800 knygos „Žmonių likimai okupacijų metais" egzempliorių.

Balandžio 18 d. 9 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus bendrame Seimo Švietimo ir mokslo komiteto ir Sveikatos reikalų komiteto posėdyje I Seimo rūmuose (Gedimino pr. 53, Vilnius).

Balandžio 18 d. 13 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Vyriausybės posėdyje ir pasitarime (Gedimino pr. 11, Vilnius).

Balandžio 18 d. 16 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Lietuvos muzikų rėmimo fondo festivalio „Sugrįžimai" renginyje Vyriausybėje (Gedimino pr. 11, Vilnius).

Balandžio 19 d. 10.30 val. Švietimo ir mokslo ministerijoje (A. Volano g. 2, Vilnius) ministrė Jurgita Petrauskienė žurnalistams pristatys struktūrinę švietimo reformą.

Balandžio 19 d. 13 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Vyriausybės valandoje Seime (Gedimino pr. 53, Vilnius).

Balandžio 19 d. 14.30 val. Švietimo ir mokslo ministerijos Ovaliojoje salėje (A. Volano g. 2, Vilnius) Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ir švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė įteiks Metų mokytojo premijas. Šiemet, minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, skirtos ne 5, kaip paprastai, bet 6 Metų mokytojo premijos.
2017 metų mokytojai: Virginija Birenienė, Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos fizikos mokytoja ekspertė, Gintautas Dervinis, Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro profesijos mokytojas metodininkas, Dalia Paleckienė, Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė, Laimutė Ronkaitienė, Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė, Danguolė Savičienė, Visagino „Verdenės" gimnazijos pradinio ugdymo mokytoja ekspertė, ir Simonas Šabanovas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos geografijos mokytojas metodininkas.
Per renginį taip pat bus įteikta pirmoji Lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) premija. Pirmuoju šios premijos laureatu išrinktas Gruzijos technikos universiteto Lietuvių kalbos ir kultūros centro vadovas, lietuvių kalbos dėstytojas Vidas Kavaliauskas.

Balandžio 20 d. 9 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus konferencijoje „Valstybės nekilnojamojo turto valdymas - ar gebame valdyti išmintingai?" Konferencija, kurią organizuoja Seimo Audito komitetas kartu su Valstybės kontrole, vyks Seimo I rūmuose (Gedimino pr. 53, Vilnius).

Balandžio 20 d. 11-12.30 val. Švietimo ir mokslo ministerijos Kolegijų salėje (A. Volano g. 2, Vilnius) ministrė Jurgita Petrauskienė verslo bendruomenei, studentams ir moksleiviams pristatys šių metų priėmimo planus į profesinio mokymo įstaigas ir aukštąsias mokyklas.

Balandžio 20 d. 14 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pasveikins rašinių konkurso #Global Goals nugalėtojus Švedijos ambasadoje (Didžioji g. 16, Vilnius).

Balandžio 20 d. 10 val. Švietimo ir mokslo ministerijoje (A. Volano g. 2, Vilnius) atidaroma vaikų piešinių paroda „Gražiausi linkėjimai Lietuvai". Parodą atidarys ir jaunuosius dailininkus, kuriems nuo 3 iki 6 metų, pasveikins ministerijos kancleris Tomas Daukantas. Tai Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimui skirtas piešinių konkursas, kuriame dalyvavo  ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikai iš Vilniaus, Alytaus, Šiaulių ir Klaipėdos. Piešinių konkursą inicijavo Vilniaus miesto lopšelis darželis „Zylutė", kuriame puoselėjamos lenkų ir rusų tautų kultūros tradicijos, švenčiamos Lietuvos tautinės šventės.

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius