2018-05-11 09:19:08

„Lietuvos geležinkeliai“ plečia bendradarbiavimą su Lenkijos „PKP Cargo“

Bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ plečia bendradarbiavimą su viena didžiausių krovinių gabenimo geležinkeliais įmonių Lenkijoje „PKP Cargo“. Naujas susitarimas leis „Lietuvos geležinkeliams“ teikti paslaugas „PKP Cargo“ kaimyninėje rinkoje.

Tai numatantį susitarimą gegužės 10 dieną Varšuvoje pasirašė bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Krovinių vežimo direkcijos vadovas Egidijus Lazauskas ir „PKP Cargo“ valdybos pirmininkas Czeslawas Warsewiczius.

Susitarimas numato, jog „Lietuvos geležinkelių“ lokomotyvai trauks „PKP Cargo“ traukinius su kroviniais pasienio ruože nuo Lietuvos-Lenkijos valstybinės sienos iki Trakiškių geležinkelio stoties, esančios Lenkijos teritorijoje. Iki šiol krovinius pasienio ruože vežė „PKP Cargo“ lokomotyvai. Taip pat susitarime įtvirtinta detali traukinių apžiūra ir jų perdavimas.

„Naujas susitarimas sustiprins mūsų bendradarbiavimą su ilgalaikiu partneriu. Mums tai yra svarbus etapas, nes su nauja paslauga įžengiame į viena iš mūsų strateginių užsienio rinkų. Nuolat ieškome galimybių augti naujose rinkose – tam šiemet Lenkijoje atidarėme savo atstovybę, kuri padės efektyviau plėtoti tranzitą į kitas Europos Sąjungos šalių rinkas“, – sakė „Lietuvos geležinkelių“ Krovinių vežimo direkcijos vadovas E. Lazauskas.

Naujas susitarimas papildo 2013 metų gruodžio 31 dieną pasirašytą sutartį, kuriuo bendrovės bendradarbiauja pervežant tarptautinius krovinius geležinkelių transportu per Lenkijos-Lietuvos valstybių sieną. Jo pagrindu gabenami tarptautiniai kroviniai, juos iš vieno vežėjo perduodant kitam artimiausioje pasienio stotyje.

„PKP Cargo Group“ yra antra didžiausia Europoje krovinių vežimo geležinkelio transportu bendrovė, kurios metinės pajamos siekia 4,55 mlrd. zlotų, per metus ji perveža 116 mln. tonų krovinių.

Martynas Burba

Komunikacijos departamentas